Škoda Kodiaq RS – performance SUV sa sedam sjedala

Škoda Kodiaq RS – performance SUV sa sedam sjedala

Nakon poduže najavne kampanje Škoda je na pariškom auto salonu predstavila RS izvedbu svog velikog SUV-a, odnosno modela Kodiaq, koju pokreće najsnažniji dizelski motor koji je ikada ugrađen jedan škodin automobil. Konkretnije, na Nürburgringu najbrži SUV sa sedam sjedala pokreće VW-ov 2,0-litreni BiTDI bi-turbo 4-cilindrični dizelski motor koji razvija snagu od 240 KS te najveći okretni moment od 500 Nm.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Svakako vrijedi reći da je ovaj motor standardno uparen sa 7-stupanjskim automatskim DSG mjenjačem s dvije spojke te pogonom na sva četiri kotača. Njihova kombinacija će osigurati da ovaj model ubrza do 100 km/h za 7 sekundi, dok mu najveća brzina iznosi 220 k/h.

Od ostale standardne opreme svakako vrijedi izdvojiti prilagodljivi ovjes te sustav Dynamic Chassis Control (DCC), progresivni servo upravljač i sl, a tu su i snažnije kočnice sa 17-colnim diskovima, 20-colni naplaci, LED prednja svjetla te digitalna instrumentna ploča Virtual Cockpit.

Recimo i da će svojim kupcima Kodiaq RS biti dostupan u izvedbi s pet te sa sedam sjedala, a standardnu će opremu činiti i sportska sjedala s presvlakama od Alcantare, LED ambijentalna rasvjeta, sportski upravljač, aluminijske papučice… Dodajmo i da će ovaj model biti prva Škoda koja će biti opremljena sustavom Dynamic Sound Boost. Radi se o sustavu koji će stvoriti umjetni, ali dojmljiviji zvuk motora za veći sportski doživljaj.

Prodaja će započeti uskoro, a prve isporuke se mogu na pojedinim tržištima očekivati najkasnije početkom iduće godine.

Podijeli:
1