Škoda Kodiaq RS – najbržih sedam sjedala Nürburgringa

Škoda Kodiaq RS – najbržih sedam sjedala Nürburgringa

Škoda je objavila novi video teaser svog sportski nastrojenog SUV-a, odnosno RS izvedbe modela Kodiaq koja će službenu premijeru imati na ovogodišnjem pariškom auto salonu početkom sljedećeg mjeseca. Online predstavljanje će vjerojatno biti održano prije toga, a u sklopu najave dolaska tog automobila Škoda je već ranije objavljivala razne teasere koje možete vidjeti priložene uz ovu vijest.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sam video zapis ustvari otkriva više-manje sve važnije detalje ovog vozila, a objavljene su i neke nove pojedinosti. Tako saznajemo da Kodiaq neće biti samo prva Škoda s RS značkom, već i pri model ovog proizvođača koji će standardno biti opremljen LED prednjim svjetlima te digitalnom instrumentnom pločom.

Također, ovo će biti i prva Škoda koja će biti opremljena sustavom Dynamic Sound Boost. Konkretnije, radi se o sustavu koji proizvodi umjetni zvuk motora kako bi se bi-turbo dizelski pogonski sklop vozaču i putnicima učinio još agresivnijim. Za očekivati je da će vozači moći izabrati žele li ovaj sustav aktivirati ili ne.

Što se tehničkih podataka tiče već je ranije potvrđeno da ovaj model pokreće 2,0-litreni 4-cilindrični bi-turbo dizelski BiTDI motor snage 240 KS te najvećeg okretnog momenta od 500 Nm. Za sada nema nikakvih službenih informacija o mjenjaču, no znamo da će motor standardno biti uparen s pogonom na sva četiri kotača

Kodiaq RS će kupcima biti dostupan u izvedbama s pet i sa sedam sjedala, a ova potonja je uspjela odraditi krug na Nürburgringu za 9 minuta te 29,84 sekunde. Za upravljačem je bila kraljica ove staze Sabine Schmitz, a video zapis tog rekordnog kruga možete pogledati ovdje. Iz Škode je tada istaknuto kako je automobil s kojim je ostvaren rekord u potpunosti identičan konačnoj produkcijskoj izvedbi, odnosno da je riječ o vozilu tehnički identičnom onom koji će biti ponuđen kupcima.

Uskoro više.

Podijeli:
1