Škoda Kodiaq RS na Nürburgringu s kraljicom staze

Škoda Kodiaq RS na Nürburgringu s kraljicom staze

Samo dan nakon što smo vas izvijestili kako je Škoda službeno najavila skori dolazak RS izvedbe modela Kodiaq te kako se ovaj novitet nalazi na poznatom Nürburgringu gdje se vrše posljednja testiranja češki je proizvođač objavio video zapis u kojem nam daje do znanja da je priliku za upravljačem ovog automobila dobila Sabine Schmitz.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Suvozač poznatoj njemačkoj vozačici je bio Frantisek Drabek, odnosno čovjek odgovoran za cijeli projekt razvoja Kodiaqa RS. Nažalost iz Škode za sada nisu ulazili u detalje ni o vožnji ni o samom automobilu, no rekli su kako će više informacija postati poznato nakon ovog četvrtka.

Prema do sada dostupnim podacima za razliku od Octavije RS koja je dostupna u benzinskoj i dizelskoj izvedbi, Kodiaq RS će na tržište stići samo s dizelskim TDI motorom. Također Kodiaq RS bi trebao biti standardno opremljen samo s pogonom na sva četiri kotača, a 2,0-litreni bi-turbo dizelski motor koji će ga pokretati će biti uparen isključivo sa automatskim mjenjačem s dvije spojke.

Radi se o BiTDI pogonskom stroju koji u Passatu razvija snagu od 240 KS pri 4000 o/min i najveći okretni moment od 500 Nm koji je dostupan od 1750 o/min. Snaga u Kodiaqu RS trenutno nije poznata, a isti bi se motor trebao naći i u sljedećoj izvedbi dizelske Octavije RS.

Podijeli:
1