Škoda Kodiaq pickup – studentski koncept

Škoda Kodiaq pickup – studentski koncept

Zadnji put kada je Škoda u svojoj ponudi imala pickup je bilo još vrijeme modela Felicia. Sada će nas Škoda podsjetiti na to razdoblje, no ljubitelji ove vrste automobila se ne trebaju previše nadati u povratak češkog pickupa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, Škoda je službeno potvrdila da će uskoro predstaviti pickup izvedbu modela Kodiaq. No, radit će se o studiji za čiji je dizajn zaslužno 35 studenata škodine Akademije. Ovo će biti šesto vozilo na kojem su radili talentirani studenti te prvo temeljeno na velikom SUV-u.

Podsjetimo, do sada su studenti razvili modele CitiJet i Element temeljene na modelu Citigo, Rapid Spaceback je poslužio kao osnova za Atero Coupe, a prošle je godine predstavljen Sunroq baziran na modelu Karoq. Podsjetimo, tu je i Funstar iz 2015. baziran na Fabiji, koji je jedini od navedenih modela također bio pickup.

Vozilo je razvijenu uz punu potporu škodinih inženjera i dizajnera, no glavnu riječ su imali studenti. Sudeći prema priloženom teaseru vozilo će biti izrađeno u živoj narančastoj boji te će imati velike crne kotače s off-road gumama. Također, vidljivo je i da ovaj Kodiaq ima samo jedan par vratiju.

Službeno predstavljanje ovog automobila će biti održano u lipnju. Poput ostalih spomenutih studija i ovaj će model ostati samo tzv. one-off koji za cilj ima pokazati što mogu napraviti škodini studenti kada im se omogući sloboda eksperimentiranja.

Podijeli:
1