Škoda Kodiaq GT – samo za Kineze

Škoda Kodiaq GT – samo za Kineze

Škoda je objavila nekoliko teasera nove izvedbe modela Kodiaq. Konkretnije, riječ je o novoj tzv. coupe-SUV karoserijskoj izvedbi Kodiaq GT koja će nažalost, koliko je za sada poznato, biti dostupna samo na kineskom tržištu. Tako će Škoda u Kini svoju ponudu SUV-ova proširiti na četiri modela od kojih su nama poznati standardni Kodiaq i Karoq, a kineski ekskluzivitet je i manji Kamiq

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj će model predstavljati sam vrh ponude na kineskom tržištu, a u Kini će se i proizvoditi. Kako što iz priloženih skica možete vidjeti ovaj će se Kodiaq odlikovati otraga nešto nižom linijom krova što će imati negativan utjecaj na ponudu prostora u stražnjem dijelu putničke kabine te u prtljažniku, no zato će vozilo izvana izgledati dinamičnije i atraktivnije. Ostale osnovne dimenzije se ne bi trebale mijenjati, a slično vrijedi i za većinu uređenja interijera u koji će se moći smjestiti do pet putnika.

Očekuje se kako će Kodiaq GT već tijekom ovog mjeseca imati premijeru te da će mu prodaja započeti prije kraja ove godine. Tamošnjim kupcima će biti dostupne dvije izvedbe 2,0-litreog TSI motora snage 190 i 225 KS koji će biti standardno upareni sa 7-stupanjskim DSG mjenjačem te pogonom na prednje kotače. U opciji će se nalaziti pogon na sva četiri kotača.

YouTube MP3 - Hotmail
1