Škoda Karoq RS snažniji od Kodiaqa RS?

Škoda Karoq RS snažniji od Kodiaqa RS?

Ova bi godina prema svemu sudeći trebala biti vrlo zanimljiva za sve poklonike Škode. Naime, već je ranije potvrđeno kako će tijekom 2019. Škoda lansirati osvježenu izvedbu modela Superb te njegovu ponudu proširiti plug-in hibridnom izvedbom, a na tržište će stići i nedavno predstavljeni model Scala. Također, na tržište bi trebao stići i subkompaktni crossover najavljen studijom Vision X, a premijeru bi trebao imati i električni Citigo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada pak stiže izvještaj kako u Škodi namjeravaju tijekom ove godine proširiti ponudu svojih RS modela te Octaviji i Kodiaqu RS (na slici) pridružiti Karoq RS. Službenih potvrda ovih navoda nema, no očekuje se da će Karoq RS pokretati dobro poznati 2,0-litreni TSI te da će ovaj model biti standardno opremljen pogonom na sva četiri kotača te prilagodljivim ovjesom.

Spomenuti 4-cilindrični pogonski stroj će navodno razvijati snagu od oko 300 KS što znači kako će biti osjetno snažniji od svog većeg brata Kodiaqa RS kojeg pokreće 2,0-litreni bi-turbo 4-cilindrični dizelski motor snage 240 KS. S druge strane BiTDI iz većeg Kodiaqa će imati veći okretni moment. Ovaj motor naime razvija najveći okretni moment od 500 Nm, dok će 2.0 TSI iz Karoqa RS navodno razvijati oko 380 Nm.

Službena premijera Karoqa RS se očekuje tijekom ove godine, no za sada nemamo konkretnijih informacija. Što se same RS linije tiče potvrđeno je da u skoroj budućnosti možemo očekivati električno pokretani RS model, no prije toga bi mogli vidjeti RS izvedbe modela Fabia i Scala.

1