Škoda Karoq – nasljednik Yetija će imati premijeru već ovog mjeseca

Škoda Karoq – nasljednik Yetija će imati premijeru već ovog mjeseca

Prema posljednjim saznanjima ranija glasine o novom imenu za Yetijevog nasljednika su se, prema svemu sudeći, pokazale točnima. Konkretnije, prije nekoliko dana smo vas izvijestili da će novi škodin crossover nositi naziv Karoq, a sada je to i službeno potvrđeno.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Yeti je na tržištu prisutan još od 2009. i svakako je stiglo vrijeme za nasljednika. Sukladno trenutnim trendovima novi model će biti konvencionalnijeg izgleda. Drugim riječima, nasljednik Yetija će biti klasični crossover, odnosno kupci mogu očekivati umanjenu verziju većeg Kodiaqa.

S tehničke strane osnova će odgovarati onoj volkswagenova Tiguana, od kojeg će biti posuđena i TSI te TDI motorizacija snage između 115 i 190 KS, a kupcima će na izboru stajati 6-stupanjski ručni te 7-stupanjski automatski DSG mjenjači s dvije spojke. Također, izvedbe s vrha ponude bi trebale biti dostupne i s pogonom na sva četiri kotača, dok će standardnu opremu činiti pogon na prednje kotače.

Karoq će biti dimenzija 4382 x 1841 x 1605 mm i međuosovinskog razmaka od 2638 mm. Zapremina prtljažnika će mu iznositi 521 l, odnosno 1630 l s preklopljenom stražnjom klupom. Uklanjanjem sjedala obujam raste na impresivnih 1810 l. Također, Karoq će biti dostupan i s VarioFlex stražnjim sjedalima s prilagodbom kojih će se obujam prtljažnika kretati između 479 i 588 dm3.

Službena premijera će biti održana 18-og ovog mjeseca u Stockholmu, a prodaja na europskim tržištima će započeti u drugoj polovici ove godine, vrlo vjerojatno nakon nastupa na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu.

YouTube MP3 - Hotmail
1