Škoda još jednom najavila Karoq

Škoda još jednom najavila Karoq

Škoda je objavila nove teasere svog novog kompaktnog crossovera koji će u osnovi zamijeniti Yetija i u ponudi se smjestiti ispod modela Kodiaq. Službena premijera se očekuje ovog četvrtka na posebnoj priredbi u Stockholmu, a prodaja Karoqa na europskim tržištima će započeti do kraja ove godine, odnosno nedugo nakon nastupa na frankfurtskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko na prijašnjim te novim teaserima možemo vidjeti Karoq će osnovne smjernice dizajna, sukladno očekivanjima, preuzeti od većeg Kodiaqa, no čini se da neće predstavljati samo njegovu manju izvedbu, već imati dovoljno vlastite osobnosti s kojom će se moći istaknuti u sve napučenijem segmentu kompaktnih crossovera.

Isto će vrijediti i za uređenje interijera u kojem se može očekviati ambijentalno LED osvjetljenje, kvalitetni materijali i završna obrada, relativno bogata oprema te posljednja generacija sigurnosnih i infotainment sustava Grupa Volkswagen.

Dimenzije Karoqa će iznositi 4,38 x 1,84 x 1,6 m, a međuosovinski razmak će mu biti dugačak 2,64 m. Dakle, bit će veći od Yetija kojeg zamjenjuje, a unutar putničke kabine i prtljažnika će ponuditi više no zadovoljavajuću ponudu prostora. Primjerice, zapremina prtljažnika iznositi 521 dm3,a preklapanjem naslona stražnja klupa obujam će narasti na 1630 dm3. Također, kupcima će biti omogućeno uklanjanje stražnjih sjedala, a tada će zapremina prtljažnog prostora narasti na 1810 dm.

Motorizaciju će činiti dobro poznata volkswagenova ponuda benzinskih i dizelskih motora manjeg obujma, uključujući i novi 1,5-litreni TSI Evo. Također, kupcima će na raspolaganju stajati ponuda ručnih te automatskih DSG mjenjača, a uz standardni pogon na prednje kotače s pojedinim će motorima biti dostupan i pogon na sva četiri kotača.

Uskoro više.

YouTube MP3 - Hotmail
1