Škoda još jednom najavila novi Kamiq

Škoda još jednom najavila novi Kamiq

Već neko vrijeme znamo kako će Škoda na ovogodišnjem ženevskom auto salonu, koji će svoja vrata otvoriti u ožujku, predstaviti novi kompaktni crossover najavljen studijom Vision X. Nedavno smo saznali i da će ovaj novitet nositi naziv Kamiq, kojeg češki proizvođač već koristi za jedan isključivo kineski model. Sada pak imamo vrlo dobar uvid u konačni izgled europskog Kamiqa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, iz Škode su stigli prvi službeni teaseri vanjskog izgleda ovog automobila. Tako na priloženim slikama možete vidjeti prednji i stražnji polu profil vozila koje će u osnovi pripadati B segmentu. Drugim riječima, europski Kamiq će biti novi škodin tzv. ulazni crossover te će se temeljiti na VW-ovom T-Crossu, a bliski rođak će mu biti i seatova Arona.

Sva tri spomenuta modela se temelje na istoj A0 izvedbi VW-ove modularne MQB platforme te će pored toga dijeliti većinu komponenti i motorizacije. Dakle, kupci mogu očekivati poznate 3 i 4-cilindrične TSI i TDI motore, ručne i DSG automatske mjenjače te pogon na prednje kotače. U ponudi bi se vremenom trebala naći i hibridna izvedba, a i sama spomenuta najavna studija Vision X je predstavljena s hibridnim motorom.

Kao što smo već ranije izvještavali europski i kineski Kamiq su dva različita modela i ne pripadaju u isti segment. Kineski je model veći od Karoqa, dok je europski manji. Što se samih teasera tiče za očekivati je da će produkcijska verzija izgledati nešto “svjetovnije”. Sprijeda možemo primijetiti kako će LED svjetla za dnevnu vožnju biti pozicionirana iznad prednjih svjetala, dok je kod Karoqa i Kodiaqa obrnuto. Otraga primjećujemo veliki središnji natpis Škoda, što će nakon modela Scala biti prvi takav slučaj na jednom europskom modelu.

Na kraju podsjetimo, prvi javni nastup modela Kamiq će biti onaj na ženevskom auto salonu 5. ožujka.

YouTube MP3 - Hotmail
1