Škoda – jeftini automobil za tržišta u razvoju stiže do 2020.

Škoda – jeftini automobil za tržišta u razvoju stiže do 2020.

Škoda je nedavno raskinula kratkotrajno partnerstvo s Tata Motorsom cilj koje je, između ostalog, bio izvidjeti mogućnosti zajedničkog rada na jeftinijim proizvodima za tzv. tržišta u razvoju. Stvar je pukla navodno na inzistiranju Indijaca da se koristi njihova AMP platforma, no u Škodi su to odbili iz straha da će takav potez samo zahtijevati dodatna ulaganja kako bi se zadovoljili razni sigurnosni i emisijski standardi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Unatoč tome češka marka u vlasništvu Grupe Volkswagen svejedno namjerava lansirati tzv. budget automobil. Za sada je navodno još uvijek prerano govoriti o platformi ili motorima koje će koristiti taj model ili modeli, no potvrđeno je u Škodi već sada imaju cijeli niz ideja koje bi zadovoljile kupce iz Indije, Irana, Brazila i sl.

Škoda trenutno ovaj automobil određenim tržištima planira ponuditi do 2020, a navodno bi proizvodnja mogla biti povjerena joint-venture partneru iz Kine. Najvjerojatnije će se raditi o manjoj limuzini ili hatchbacku, a mogao bi ih slijediti kompaktni SUV.

YouTube MP3 - Hotmail
1