Škoda isplanirala početak svoje električne budućnosti

Škoda isplanirala početak svoje električne budućnosti

Prema navodima britanskog Auto Expressa koji se poziva na visoke izvore iz same Škode, čini se kako će češki proizvođač pod volkswagenovom kapom zgotovio plan za prvu seriju svojih električno pokretanih modela.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Početak škodine električne priče će krenuti na samom kraju ovog desetljeća kada Česi tijekom 2019. svojim kupcima ponude električni Citigo i plug-in hibridnu verziju modela Superb. Godinu dana kasnije na tržište će stići produkcijska verzija konceptnog modela Vision E koji će se temeljiti na VW-ovoj MEB platformi namijenjenoj električno pokretanim vozilima.

Nakon toga Škoda bi trebala lansirati svoj najskuplji model do sada, a radilo bi se o električno pokretanom coupe-SUV-u koji će se dimenzijama smjestiti između Karoqa i Kodiaka. Navodno će stajati oko 50.000 Eura, pokretat će ga električni motor snage oko 300 KS, a kandidati za ime su nazivi Amiq, Eliaq i Anuq.

S druge strane električnog spektra tu je cijenom pristupačniji hatchback temeljen na produkcijskoj izvedbi volkswagenovog koncepta I.D. Dimenzijama ovaj bi automobil trebao biti sličan sadašnjem Rapidu Spaceback, a vjeruje se da bi mogao ponijeti otprije poznati naziv Felicia. Ako je vjerovati spomenutom izviru cijena ovog automobila će se kretati do 30.000 Eura.

Do 2025. ponuda škodinih električnih modela bi trebala narasti za još barem dva modela, jedan crossover, i jedan sportski nastrojeni coupe koji bi bio tzv. duhovni nasljednik klasičnog 110R.

YouTube MP3 - Hotmail
1