Škoda Fabia – osvježenje pred Ženevu

Škoda Fabia – osvježenje pred Ženevu

Škoda nam je prije koji tjedan najavila skori dolazak osvježene izvedbe modela Fabia, a sada su objavljene i prve službene fotografije ovog automobila koji će premijerno nastupiti na predstojećem ženevskom auto salonu. Novosti je nekoliko, neke su vidljive, no važnije su one “ispod kože.”

Najveću vijest kod facelifta ovog automobila čini izostanak dizelskih motora te činjenica kako će Fabia ubuduće biti dostupna samo s 3-cilindričnim 1,0-litrenim benzinskim motorom u četiri izvedbe različite snage. Konkretnije, atmosferske verzije će razvijati snagu od 60 i 75 KS, a turbo izvedbe snagu od 95 i 110 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dotjerani vanjski dizajn prati nekoliko novosti interijera, a najviše se ističu osvježena instrumentna ploča, novi infotainment sa 6,5-inčnim zaslonom te bogatija sigurnosna oprema. Tako će ubuduće s ovim automobilom biti dostupan sustav upozorenja na vozilo u tzv. mrtvom kutu te na bočni promet otraga, a tu su i automatski prilagodljiva svjetla i sl.

Nadalje, kupcima će biti ponuđene nove presvlake, LED svjetla i sl, a vrijedi spomenuti da će se pored klasičnog hathbacka s petorim vratima u ponudi naći, kao i do sada, karavanska Combi izvedba.

Podijeli:
1