Škoda Fabia – osvježenje pred Ženevu

Škoda Fabia – osvježenje pred Ženevu

Škoda nam je prije koji tjedan najavila skori dolazak osvježene izvedbe modela Fabia, a sada su objavljene i prve službene fotografije ovog automobila koji će premijerno nastupiti na predstojećem ženevskom auto salonu. Novosti je nekoliko, neke su vidljive, no važnije su one “ispod kože.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najveću vijest kod facelifta ovog automobila čini izostanak dizelskih motora te činjenica kako će Fabia ubuduće biti dostupna samo s 3-cilindričnim 1,0-litrenim benzinskim motorom u četiri izvedbe različite snage. Konkretnije, atmosferske verzije će razvijati snagu od 60 i 75 KS, a turbo izvedbe snagu od 95 i 110 KS.

Dotjerani vanjski dizajn prati nekoliko novosti interijera, a najviše se ističu osvježena instrumentna ploča, novi infotainment sa 6,5-inčnim zaslonom te bogatija sigurnosna oprema. Tako će ubuduće s ovim automobilom biti dostupan sustav upozorenja na vozilo u tzv. mrtvom kutu te na bočni promet otraga, a tu su i automatski prilagodljiva svjetla i sl.

Nadalje, kupcima će biti ponuđene nove presvlake, LED svjetla i sl, a vrijedi spomenuti da će se pored klasičnog hathbacka s petorim vratima u ponudi naći, kao i do sada, karavanska Combi izvedba.

Podijeli:
1