Škoda Enyaq iV 50: električni SUV za manje od 40.000 eura

Škoda Enyaq iV 50: električni SUV za manje od 40.000 eura

Iz Škode je najavljena nova verzija poznatog modela, ulazni model u svijet baterijsko-električnih gradskih SUV-a, sa zanimljivim karakteristikama i po cijeni koja bi mnogima mogla biti privlačna

Škoda ovoga tjedna najavljuje kako će svoju ponudu električnih modela iz linije Enyaq iV učiniti još dostupnijom. Novi Škoda Enyaq iV 50 bit će poznati moderni eSUV u novom izdanju, zasnovan na Volkswagenovoj modularnoj platformi MEB, a prodavat će se po početnoj cijeni nižoj od 40.000 eura. “Za tu cijenu kupci će dobiti moderno baterijsko-električno vozilo koje nudi dovoljno dosega za svakodnevnu vožnju, mnogo mjesta za cijelu obitelj te bogatu opremu”, poručili su iz Škode.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najavljeni model Škoda Enyaq iV 50 dolazi s električnim stražnjim pogonom, tj. elektromotorom snage 109 kW (148 KS) smještenim na stražnjoj osovini. Baterija kapaciteta 55 kWh omogućava mu prijeći do 365 kilometara s jednim punjenjem, mjereno prema WLTP standardu. Tu je i podrška za brzo punjenje, čime će se ovaj eSUV na istosmjernom priključku, snage 110 kW, od 10 do 80% napuniti za 36 minuta.

Od ostalih dodataka, ovaj će ulazni model biti isporučivan s 19″ dvobojnim naplacima od lake legure, 13-inčnim infotainment zaslonom s navigacijskim sustavom, kao i s kamerom za vožnju unatrag – sve u paketu standardne opreme. Prva europska tržišta na koja će stići ulazni model su Njemačka, Nizozemska i Belgija.

Velika ulaganja do 2026.

Osim ove najave, iz Škode su opisali i kako će izgledati njihova strategija e-mobilnosti do 2026. godine. U nove će električne modele uložiti 5,6 milijardi eura, kako bi značajno proširili svoju ponudu. Uvest će tako još modela u obitelj Enyaq, s četiri modela radnih naziva “maleni”, “kompaktni”, “kombi” i “prostrani”.

Kompaktni model nazivat će se Elroq, bit će to električni nasljednik klasičnog modela Karoq, a premijeru bi trebao doživjeti sljedeće godine.

“Maleni” električni model bit će smješten u A segment, ali će nositi oblik SUV-a. Njegovu ćemo premijeru vidjeti 2025. godine, proizvodit će se u Španjolskoj, a cijena će mu biti, kako se sada planirano, oko 25.000 eura. Iste godine na tržište će stići Enyaq i Enyaq Coupé, dok su najveće varijante ostavljene za kraj – “kombi” i “prostrani” (Space) modeli bit će predstavljeni 2026. godine. Posljednji će biti zasnovan na konceptu Vision 7S, prikazanome prošle godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1