Škoda – električnu ponudu će otvoriti mali i cijenom pristupačni model

Škoda – električnu ponudu će otvoriti mali i cijenom pristupačni model

Škoda će u svojim češkim pogonima proizvoditi tri električna modela temeljena na platformi MQB. Za početak predvodnik te ponude će biti vozilo temeljeno na studiji Vision IV, koja je nedavno predstavljena na ovogodišnjem izdanju ženevskog auto salona. S druge strane, tzv. ulazni model će činiti malo i cijenom pristupačno električno pokretano vozilo za sada još uvijek nepoznatog naziva.

Ovaj će model na tržište stići unutar naredne četiri godine te će se vjerojatno bazirati na istovrsnom volkswagenovom ulaznom modelu koji bi se u ponudi njemačke marke smjestio ispod model I.D. Nadalje, proizvodnja ovog automobila će biti povjerena pogonima u Kvasinyju, cijeli projekt njegova razvoja je još uvijek u fazi planiranja.

Srednji model će se također temeljiti na spomenutoj studiji Vision IV, no škodin šef Bernhard Maier kaže da će se raditi o “konvencionalnijem” SUV-u. Drugim riječima, model s vrha ponude će biti njegova dinamičnija i izgledom atraktivnija izvedba. Oba modela će se proizvoditi u pogonima u škodinoj središnjici u Mladoj Boleslav i na tržište će stići tijekom 2020. Cijena ovih automobila će navodno biti slična onima modela Superb i Kodiaq.

Na kraju dodajmo i da će Škoda lansirati električnu izvedbu modela Citigo koji će se proizvoditi u VW-ovim pogonima u Bratislavi. Do 2025. kupcima će, uz navedene, biti ponuđen još barem jedan u potpunosti električni model.

Podijeli:
1