Škoda Citigo neće dobiti nasljednika. Sredstva idu SUV-ovima

Škoda Citigo neće dobiti nasljednika. Sredstva idu SUV-ovima

Škoda je u posljednje vrijeme značajno osvježila svoju ponudu modelima Kodiaq i Karoq, a u tom smjeru misli i nastaviti. Cijenu ove promjene će platiti neki drugi modeli.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, šef škodine prodaje Peter Solc je u intervjuu Motoringu rekao kako je češka marka odlučila da Citigo neće dobiti nasljednika te da je dijelom riječ o odluci na koju su se odlučili kako bi se posvetili razvoju SUV-ova. Također, dodao je i da je riječ o normalnoj reakciji na tržište jer prodaja u A segmentu pada, crossoveri rastu pa će se i Škoda tome prilagoditi.

Nadalje, Škoda je na pojedinim tržištima, poput Južne Afrike i Australije, planirala ponuditi pickup temeljen na volkswagenovom Amaroku, no i taj je projekt za sada stavljen na čekanje. U svakom slučaju Škoda ionako nema veliku prisutnost na tržištima gdje su takvi automobili popularni pa pickup i nije toliko bitan, dok se za Citigo donedavno pretpostavljalo da će biti prvi škodin model s električnim pogonom.

Solc je dodao i da bi se ponuda škodinih SUV-ova uskoro mogla proširiti i za još barem dva modela u par godina. Solc nije htio ulaziti u detalje, no za očekivati je da će jedan crossover biti temeljen na sljedećoj Fabiji, a drugi bi mogao biti tzv. crossover coupe sličan studiji Vision E.

YouTube MP3 - Hotmail
1