Sjajan poster za desetu obljetnicu modela Audi R8 V10

Sjajan poster za desetu obljetnicu modela Audi R8 V10

Ove godine Audi obilježava desetu godišnjicu od početka ugradnje V10 motora u model R8. kako bi dostojno obilježili ovu obljetnicu u Audiju su odlučili lansirati izvedbu Decennium, no i angažirati fotografa Fabiana Oefnera te mu u zadatak dati izradu fascinantnog nešga što u Audiju nazivaju “najsporijim umjetničkim djelom kojeg su ikada napravili.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, Oefner je u zadatak dobio napraviti poster “eksplodirajućeg” modela R8 i konačni uradak je uistinu fascinantan. Naime, iako bi mnogi mogli reći da je riječ samo o CGI-ju, tome jednostavno nije tako. Izradi ovog postera je prethodio mukotrpan proces rastavljanja automobila i fotografiranja svakog njegovog dijela smještenog iza sjedala. Svakog dijela, sve do najmanjeg šarafa. Potom je sve to trebalo sastaviti natrag u sliku koja prikazuje R8 u “trenutku eksplozije.”

Oefner je sličan uradak već ranije napravio, a tada mu je kao model poslužio Lamborghini Miura (treći priloženi video zapis). Poster “eksplodirajućeg” R8 dimenzija 76,2 x 32,4 cm je u SAD-u dostupan za 24,95 dolara.

Na kraju dodajmo kako je Audi krajem 2007. objavio reklamu za tadašnji R8 pod nazivom Najsporiji automobil kojeg je Audi ikada proizveo (drugi video). Ta reklama je ustvari suprotnost ovom posteru, a primijetit ćete da je Audi za obje prilike iskoristio istu pjesmu

1