Senzacija na pomolu: Rimac Automobili od Volkswagena preuzima Bugatti?

Senzacija na pomolu: Rimac Automobili od Volkswagena preuzima Bugatti?

Na portalu Car Magazine pojavila se neslužbena informacija da bi Rimac Automobili mogli od Volkswagena preuzeti proizvođača luksuznih sportskih automobila Bugatti

Volkswagen grupa navodno bi se željela riješiti proizvođača luksuznih sportskih automobila Bugatti iz svojeg asortimana, a kao mogući kupac, s kojim su pregovori navodno već došli vrlo daleko, spominje se domaća kompanija – Rimac Automobili. Ovu ekskluzivnu informaciju prenio je portal Car Magazine. Oni pišu da bi se Bugatti pod Rimčeve skute mogao prenijeti putem Porschea, koji je istodobno i dio VW grupe i suvlasnik Rimac Automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Izvori britanskog portala kažu kako je uprava Volkswagena potvrdila ovu transakciju prošloga tjedna, ali da se čeka još potvrda nadzornog odbora VW grupe. U istom potezu Porsche bi preuzeo veći udio u Rimac Automobilima od onoga koji posjeduje sada, a to je 15,5%. Podsjećamo, 2018. godine Porsche je preuzeo inicijalnih 10% Rimčeve kompanije, da bi prošle godine povećali vlasnički udio za dodatnih 5,5%.

Prodaja Bugattija, odnosno prebacivanje istoga u manju podružnicu i zadržavanje manjinskog udjela, potez je u skladu s novom strategijom Volkswagena kojom se ova grupacija želi usredotočiti na glavne marke i tehnologije te smanjiti ulaganja u “hobističke” brandove koje imaju u portfoliju.

Bugatti Automobiles je trenutačno u vlasništvu Volkswagen grupe, gdje obitelj osnivača Porschea Ferdinanda Piecha i dalje drži 50% kontrolnog udjela. Upravo njihov glas bit će ključan u tome hoće li Bugatti preseliti je pod kapu – hrvatske tvrtke. Nadamo se o svemu dobiti više informacija uskoro.

Iz Bugattija i Rimac Automobila za sada su tek kratko komentirali kako “ne žele komentirati spekulacije i glasine”, a isti su odgovor putem glasnogovornice iz Svete Nedelje dali i na upit Autoneta i Bug.hr-a.

Rimac uskoro vlasnik Bugattija?

Podijeli:
1