Šef Daimlera potvrdio električne AMG novitete

Šef Daimlera potvrdio električne AMG novitete

Mercedes-AMG već sada nudi nekoliko modela s elektrificiranim pogonskim sklopovima, no sada stiže vijest kako su u pripremi i u potpunosti električno pokretani automobili razvijeni od strane mercedesovog kućnog tunera iz Affalterbacha.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Daimlerov šef Ola Källenius je izjavio kako Maercedes mora doći u poziciju gdje vrsta pogonskog sklopa nije bitna. Dodao je i kako: “AMG označava iskustvo vozača za upravljačem tog vozila. Stoga ne samo da radimo na elektrificiranim AMG-ovim, već i u potpunosti električno pokretanim AMG-ovim automobilima.”

Källenius nije ulazio u detalje o koji će to točno model dobiti svoju električnu AMG izvedbu, no raniji izvještaji su upućivali na mogućnost da to bude produkcijska izvedba studije EQS. Podsjetimo, ovaj je model u konceptnoj formi upravo predstavljen na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona.

EQS u AMG izvedbi trebao konkurirati porscheovom Taycanu koji razvija 680 KS, odnosi 761 KS u Turbo S izvedbi s overboost funkcijom. U svakom slučaju ovaj električni sportski novitet bi trebao biti puno popularniji od električnog SLS Electric Drive, modela koji je prodan u manje od 100 primjeraka iako je razvijao snagu od 750 KS i do 100 km/h stizao u manje od 4 sekunde.

YouTube MP3 - Hotmail
1