Seatovi električni modeli će nositi oznaku Born?

Seatovi električni modeli će nositi oznaku Born?

Ako je vjerovati posljednjim saznanjima čini se kako će prvi seatov u potpunosti električni model nositi naziv Born. Naime, izvori javljaju da je Seat registrirao upravo ovo ime te oznake Born-E i E-Born, a ako se pitate otkud Born, recimo kako se radi o popularnom dijelu Barcelone.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Očekuje se da će električni Seat na tržište stići tijekom 2021, odnosno 2022. i to kao posljednji u nizu u potpunosti novih električnih automobila koje će lansirati četiri osnovne marke putničkih vozila Grupe Volkswagen. Drugim riječima, prije Seata električna nova ground-up električna vozila će lansirati Volkswagen, Škoda i Audi.

Iako je do dolaska tog automobila na tržište ostalo još dosta vremena već sada znamo da će se temeljiti na platformi MEB koja je razvijena upravo prvenstveno za električna vozila. Prije dolaska tog vozila na tržište će stići električna verzija modela Mii, koja će u osnovi biti seaova izvedba VW-ovog e-up!, a nije poznato hoće li i sljedeći Leon dobiti svoju električnu verziju prema uzoru na e-Golf.

YouTube MP3 - Hotmail
1