Seatov veliki SUV će nositi naziv Alboran, Aranda, Avia ili Tarracao

Seatov veliki SUV će nositi naziv Alboran, Aranda, Avia ili Tarracao

Podsjetimo, Seat je još sredinom ove godine zatražio pomoć u odabiru imena svog budućeg velikog SUV-a koji će se u ponudi ove španjolske marke smjestiti iznad Atece. Zainteresirani su mogli glasovati putem Twittera, a Seat je odredio određene granice unutar kojih se predloženi naziv mogao kretati.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, predloženi naziv mora predstavljati neki geografski pojam iz Španjolske poput Ibize, Atece i sl. Druga odrednica je da predloženo ime mora biti u skladu s “vrijednostima marke i karakteristikama proizvoda”, a treća da je konkretni naziv lako izgovorljiv na različitim jezicima.

Među predloženim nazivima u Seatu su se odlučili za četiri finalista, redom Alboran, Aranda, Avia i Tarracao. Prvi naziv je dakako inspiriran Alboranskim morem, najzapadnijim morem Mediterana, drugi i treći su nazivi dva španjolska grada, a posljednji je stari rimski grad preteča današnje Tarragone, inače pod zaštitom UNESCO-a.

Do sada se Seatu s prijedlozima javilo preko 133.000 ljudi iz 106 zemalja širom svijeta, a iz Seata pozivaju svoje poklonike da nastave s glasovanjem za konačnog pobjednika do 25. rujna. Koji od spomenutih naziva će to biti ćemo saznati 15. listopada kada će se vjerojatno održati i njegova premijera. U svakom slučaju Seat će ovaj model predstaviti najkasnije do kraja godine, s obzirom da se početak prodaje očekuje u prvoj polovici 2018.

Proizvodnja će navodno biti povjerena VW-ovim pogonima u Wolfsburgu s obzirom da su seatovi vlastiti proizvodni kapaciteti u Španjolskoj popunjeni. S tehničke strane vrijedi reći da će se ovaj model temeljiti na MQB A2 platformi te da bi kupcima trebao biti dostupan u verzijama s pet i sedam sjedala te s poznatom motorizacijom Grupe VW, uključujući i potencijalnu kasniju hibridnu verziju. Recimo i da je Seat već ranije najavio ovaj model objavom teasera koje možete vidjeti u galeriji.

Podijeli:
1