Seat unutar nove marke MÓ predstavio električni romobil i skuter

Seat unutar nove marke MÓ predstavio električni romobil i skuter

Seat je predstavio SEAT MÓ, svoju novu marku urbane mobilnosti unutar koje će razvijati strategiju fokusiranu na proizvode i usluge u području mikromobilnosti. Prvi takvi proizvodi su električni skuter SEAT MÓ eScooter 125 i romobil SEAT MÓ eKickScooter 65

Seat je ovoga tjedna službeno predstavio svoju novu marku SEAT MÓ, koju će koristiti za pružanje usluga u području urbane mobilnosti. Marka SEAT MÓ predvodit će portfelj proizvoda i usluga ove kompanije iz područja mikromobilnosti, koji će se razvijati i testirati u Barceloni i potom izvoziti u ostatak svijeta. Naglasak će biti na električnim vozilima i dijeljenju prijevoza u urbanim središtima, pa su ovim povodom prikazani i prvi proizvodi pod novom markom.

Seat je tako predstavio svoje nove modele. To su električni romobil SEAT MÓ eKickScooter 65 i SEAT MÓ eScooter 125, prvi potpuno električni skuter marke SEAT u njezinoj 70-godišnjoj povijesti. Oba su namijenjena kako za vožnju privatnih korisnika tako i za za usluge dijeljenja mobilnosti. U pogledu toga kompanija je potvrdila i pokretanje usluge dijeljenja električnih skutera u Barceloni od srpnja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

SEAT MÓ eScooter 125

Ispod suvremenog, kompaktnog dizajna ovog skutera krije se vozilo dizajnirano za ispunjavanje potreba pristupačnog i praktičnog načina prijevoza, naglašavaju u Seatu. U stražnji kotač skutera integriran je elektromotor snage 9 kW, što je istovjetno motociklu od 125 cc, a koji proizvodi okretni moment od 240 Nm te ovom gradskom električnom skuteru osigurava najveću brzinu do 95 km/h, kao i ubrzanje od 0 do 50 km/h za svega 3,9 sekundi.

SEAT MÓ eScooter 125 ima domet od 125 km s jednim punjenjem paketa litij-ionskih baterija kapaciteta 5,6 kWh, što znači da će, ovisno o uobičajenim razinama upotrebe, privatni korisnici u pravilu morati puniti vozilo samo jedanput tjedno. Baterija se može puniti kada se nalazi u vozilu putem stanica za punjenje, no također se može izvaditi i priključiti na kućnu utičnicu. Skuter se spaja i s mobilnom aplikacijom, a za punjenje mobilnih uređaja vozaču nudi dva USB utora.

Uz model SEAT MÓ eScooter 125 predviđen za privatne korisnike marka SEAT MÓ također će nuditi i njegovu posebnu verziju za poduzeća za dijeljenje prijevoza.

SEAT MÓ eKickScooter 65

Ovaj električni romobil načinjen je za osobnu mobilnost “prvog i zadnjeg kilometra”, odnosno za lakše kretanje središtima gradova. Seat se ovdje diči dosegom od čak 65 km, zbog velikog paketa baterija kapaciteta 551 Wh, udobnost je postignuta pneumatskim kotačima, a u stražnji je kotač integrirana električna kočnica.

SEAT MÓ eKickScooter 65 nudi nazivnu snagu od 350 W, što je dovoljno energije za svladavanje uspona s nagibom do 20 stupnjeva. Prednja i stražnja svjetla, stop svjetlo te bočni/stražnji reflektor povećavaju vidljivost, dok prednja bubanj kočnica i stražnja električna kočnica poboljšavaju sigurnost. SEAT MÓ eKickScooter 65 bit će dostupan u Daring crvenoj mat boji.

Podijeli:
1