Seat traži pomoć u izboru imena za novi SUV

Seat traži pomoć u izboru imena za novi SUV

Seat će tržištu u skoroj budućnosti ponuditi još jedan SUV model koji će se u ponudi ovog proizvođača smjestiti iznad Atece, dakle na sam njen vrh. Podsjetimo, radi se o modelu koji će se temeljiti na MQB A2 platformi i biti dostupan u verziji s pet i sedam sjedala, a koji će svoju tehničku osnovu dijeliti sa škodinim Kodiaqom, uključujući i turbo benzinske i dizelske motore, ručne te DSG mjenjače i pogone na prednje te na sva četiri kotača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Seatu se još uvijek nisu odlučili za naziv ovog automobila pa su za pomoć zamolili sve nas. Točnije, uz hashtag #SEATseekingName možete dati svoj prijedlog, odnosno glasovati za ime koje vam se čini najprikladnijim.

Dakako, postoje neke unaprijed određene odrednice unutar kojih se prijedlozi trebaju kretati kako bi bili prihvatljivi. Tako predloženi naziv mora predstavljati neki geografski pojam iz Španjolske poput Ibize, Atece i sl. Druga odrednica je da predloženo ime mora biti u skladu s “vrijednostima marke i karakteristikama proizvoda”, a treća da je konkretni naziv lako izgovorljiv na različitim jezicima.

Prvi dio izbora će se održati do 22. srpnja, potom će seatovi stručnjaci izabrati finaliste koji će biti objavljeni 12. rujna. Između 12. i 25. rujna ljubiteljima Seata će biti omogućeno da glasaju za ime koje im se najviše sviđa, a prije 15. listopada ćemo saznati konačnog pobjednika.

Nadalje, službena premijera ovog vozila se očekuje do kraja godine, a početak prodaje najkasnije u prvoj polovici iduće godine. Proizvodnja ovog vozila će navodno biti povjerena VW-ovim pogonima u Wolfsburgu s obzirom da su seatovi vlastiti proizvodni kapaciteti u Španjolskoj popunjeni. Na kraju dodajmo da je Seat već ranije najavio ovaj model objavom teasera koje možete vidjeti u galeriji.

Podijeli:
1