Seat predstavio redizajnirane modele Ibiza i Arona

Seat predstavio redizajnirane modele Ibiza i Arona

Prošloga je tjedna održana svjetska premijera novih modela koji su okosnica ponude Seata, Arone i Ibize. Redizajn vanjštine i digitalizacija unutrašnjosti osnovni su zahvati redizajna, uz poboljšanu sigurnost i opciju vožnje na benzin ili plin

Seat je prošloga tjedna prikazao nove modele Seata i Arone za 2021. godinu. Maleni gradski automobil koji se od 1984. godine prodaje pod nazivom Ibiza ovime je dobio unaprijeđen vanjski izgled, modernizaciju unutrašnjosti te nove razine povezivosti i sustave potpora za vozača, dok se kod Arone povrh toga ističe i nešto robusniji karakter koji daje snažniji akcent ovom malenom SUV-u.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Seat Ibiza

Nova verzija SEAT Ibize odlikuje se osvježenim vanjskim dizajnom kako bi se dodatno unaprijedio karakterističan izgled ovog modela uz 100% LED tehnologiju u okviru serijske opreme. u unutrašnjosti se ističe novi dizajn te potpuno nova, mekana instrumentna ploča s većim, “lebdećim” središnjim infotainment sustavima kao i novo, ergonomično kolo upravljača presvučeno napa kožom.

SEAT Ibiza potpuno je povezana uz povezivost unutar i izvan vozila: ona obuhvaća Wireless Full Link sustav koji donosi funkcije Android Auto i CarPlay u putnički prostor. Povezivost izvan vozila poboljšana je zahvaljujući usluzi SEAT CONNECT. Korisnici mogu rukovati novim 8,25″ i 9,2″ infotainment sustavima upotrebom normalnog govora zahvaljujući aktivacijskoj frazi „Hola Hola”.

Ugrađeni sustavi potpora vozaču kao što je Travel Assist osiguravaju poluautomatiziranu vožnju u cjelokupnom rasponu brzine, a tu su i sustavi Lane Assist, Side Assist te sustav prepoznavanja prometnih znakova i potpora za duga svjetla.

Redizajnirana SEAT Ibiza bit će dostupna sa šest različitih pogonskih sustava u benzinskoj i CNG izvedbi: počevši od 3-cilindričnog 1,0-litrenog MPI benzinskog motora od 80 KS pa do 4-cilindričnoga 1.5 EcoTSI motora sa 150 KS postoji pet opcija benzinaca. Tu je i motor 1.0 TGI od 90 KS, na prirodni plin.

Seat Arona

Vanjski dizajn modela SEAT Arona unaprijeđen je kako bi se naglasio njegov robusni karakter, većeg dojma sigurnosti i offroad svojstava. Dostupna je također i LED tehnologija svjetala, a ističu se i novo dizajnirani prednji branik te nova svjetla za maglu.

Unutrašnjost je, kao i kod Ibize, digitalizirana i modernizirana, te omogućava upravljanje glasovnim naredbama, spajanje s mobitelima i interakciju s novim infotainment sustavima putem ekrana osjetljivih na dodir. Kao i kod Ibize, tu su aktivni sustavi za pomoć vozaču (Travel Assist, Lane Assist, Side Assist, ali i Park Assist koji pomaže pri parkiranju).

Kad je riječ o pogonskim sustavima, Arona će također biti dostupna s pet različitih pogonskih sustava u rasponu između 90 KS i 150 KS u benzinskoj i plinskoj izvedbi.

Osvježene Ibizu i Aronu u hrvatskim salonima možemo očekivati krajem ovog ljeta.

Podijeli:
1