Seat predstavio novi crossover pod nazivom Arona

Seat predstavio novi crossover pod nazivom Arona

Seat je upravo u Barceloni predstavio svoj novi kompaktni crossover koji će nositi naziv Arona, a koji će biti konkurencija modelima poput nissanovog Jukea, Peugeota 2008, nove hyundaijeve Kone, Kije Stonic i sl. Podsjetimo, riječ je o automobilu B segmenta koji će se temeljiti na MQB A0 platformi te u ponudi smjestiti ispod Atece, a od svog većeg i starijeg brata će preuzeti i većinu dizajna.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, radit će se o izgledom klasičnom pripadniku kompaktnih SUV-ova, odnosno crossovera koji će većinu svog života provesti na gradskim prometnicama. Unutrašnjost djeluje vrlo uredno i ergonomski dizajnirana, a proizvođač navodi kako će se raditi o bogato opremljenoj i prostranoj putničkoj kabini. Inače, u usporedbi s Ibizom Arona je 79 mm dulja, odnosno ukupna duljina joj je 4,14 m, a zapremina prtljažnika će iznositi 400 litara, odnosno 45 l više od Ibize.

Dakako, naglasak će biti na infotainmentu i sigurnosti gdje se mogu očekivati napredni sigurnosni sustavi posljednje generacije. Također, Arona će biti dostupna u paketima opreme Reference, Style, FR i Xcellence te ponuditi široke mogućnosti personalizacije vanjštine i interijera pa će svaki kupac moći uvelike prilagoditi ovaj automobil svom ukusu.

Koliko je za sada poznato osnovu motorizacije će činiti 3-cilindrični 1.0 TSI snage 95 KS te 115 KS. Aronu FR će pokretati 4-cilindrični 1,5-litreni turbo benzinac snage 150 KS i opremljen sustavom deaktivacije cilindara. S dizelske strane ponudu će činiti 1,6-litreni TDI snage 95 i 115 KS. Ovi će motori biti upareni s ručnim 6-stupanjskim te automatskim 7-stupanjskim DSG mjenjačima i pogonom na prednje kotače. Određena tržišta će navodno dobiti i 1.6 MPI snage 110 KS, a sredinom sljedeće godine ponudu će proširiti plinski 1.0 TGI snage 90 KS.

Službena premijera će biti održana u Frankfurtu, a nedugo zatim će započeti i prodaja Arone na europskim tržištima.

1