Seat potvrdio ženevsku premijeru za konceptni Leon

Seat potvrdio ženevsku premijeru za konceptni Leon

Seat je službeno potvrdio kako će u ožujku sljedeće godine na ženevskom auto salonu predstaviti najavnu studiju nove generacije modela Leon. Ta bi studija svojim dizajnom trebala biti vrlo bliska konačnom produkcijskom automobilu, a svakako vrijedi istaknuti i da će se raditi o konceptu s kojim će Seat najaviti novi smjer dizajna svoje cjelokupne buduće ponude.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Šef dizajna ove španjolske marke Alejandro Mesonero-Romanos je izjavio kako će budući seatovi modeli staviti naglasak na “punoći” koja će zamijeniti trenutne oštrije linije vanjskog dizajna ovih automobila. Mesonero-Romanos je rekao kako će se Seat “odmaknuti od rubova i linija”, a između ostalog tome je razlog potreba da se seatovi modeli “dodatno razlikuju od volkswagenovih automobila.”

Isti izvor potvrđuje i kako Seat neće vizualno značajnije razlikovati svoje buduće električne i modele s elektrificiranim pogonskim sklopovima od klasično pokretane ponude. Drugim riječima, električni i hibridni modeli će biti lako prepoznatljivi dio seatove modelne obitelji.

Dodajmo, i kako je potvrđeno da će Cupra, seatova performance marka, do kraja sljedeće godine lansirati novi zasebni model. Također, elektrifikacija pogonskih sklopova će igrati značajnu ulogu u budućnosti ove marke, a vrlo je izgledan i skori dolazak u potpunosti električno pokretanog modela. Ipak, prije toga Cupra će u naredne dvije godine lansirati modela Cupra Leon, Cupra Leon ST te barem jedan crossover.

Podijeli:
1