Hotmail, gmail log in, fb log in'

Seat planira nekoliko električna modela

Seat planira nekoliko električna modela

Ohrabreni odličnim prošlogodišnjim poslovnim rezultatom u Seatu planiraju daljnje širenje svoje modelne ponude i broja tržišta na kojima će ih prodavati. Veliku novost će činiti dolazak električnih modela, od kojih se prvi može očekivati tijekom 2019.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Spomenuti električni model će se navodno temeljiti na volkswagenovom eUp!-u, odnosno bit će riječ o električnoj izvedbi modela Mii koja bi trebala nositi oznaku eMii. Prototip ovog automobila je već predstavljen prije dva mjeseca, a pokretao ga je električni motor snage 81 KS koji mu je omogućivao ubrzanje do 100 km/h za 11,3 sekundi i najveću brzinu od 130 km/h.

Nakon toga će na tržište stići električna verzija modela Leon, koja će biti temeljena ne e-Golfu. Nakon toga Seat će kupcima ponuditi dva električna SUV/crossovera. Točnije, prvo bi na tržište stigla električna izvedba većeg SUV-a, a nakon toga i crossover koji će svojim karoserijskim oblikom “zamagliti granice između segmenata”. Dizajn će biti inspiriran izravno studijom 20V20.

Također, dobar kandidat za električni pogonski sklop je svakako i Ibiza, no prije svega toga u Seatu planiraju do kraja ovog desetljeća povećati svoju prisutnost na drugim svjetskim tržištima. Prije svega Seat bi se mogao naći na tržištima Sjeverne Amerike, ali i sjeverne Afrike, a potom i dalje. U Seatu žele smanjiti svoju ovisnost o europskim tržištima te u narednih pet do deset godina žele prodavati oko 30% svojih automobila van Europe.

1