Seat planira nekoliko električna modela

Seat planira nekoliko električna modela

Ohrabreni odličnim prošlogodišnjim poslovnim rezultatom u Seatu planiraju daljnje širenje svoje modelne ponude i broja tržišta na kojima će ih prodavati. Veliku novost će činiti dolazak električnih modela, od kojih se prvi može očekivati tijekom 2019.

Spomenuti električni model će se navodno temeljiti na volkswagenovom eUp!-u, odnosno bit će riječ o električnoj izvedbi modela Mii koja bi trebala nositi oznaku eMii. Prototip ovog automobila je već predstavljen prije dva mjeseca, a pokretao ga je električni motor snage 81 KS koji mu je omogućivao ubrzanje do 100 km/h za 11,3 sekundi i najveću brzinu od 130 km/h.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nakon toga će na tržište stići električna verzija modela Leon, koja će biti temeljena ne e-Golfu. Nakon toga Seat će kupcima ponuditi dva električna SUV/crossovera. Točnije, prvo bi na tržište stigla električna izvedba većeg SUV-a, a nakon toga i crossover koji će svojim karoserijskim oblikom “zamagliti granice između segmenata”. Dizajn će biti inspiriran izravno studijom 20V20.

Također, dobar kandidat za električni pogonski sklop je svakako i Ibiza, no prije svega toga u Seatu planiraju do kraja ovog desetljeća povećati svoju prisutnost na drugim svjetskim tržištima. Prije svega Seat bi se mogao naći na tržištima Sjeverne Amerike, ali i sjeverne Afrike, a potom i dalje. U Seatu žele smanjiti svoju ovisnost o europskim tržištima te u narednih pet do deset godina žele prodavati oko 30% svojih automobila van Europe.

Podijeli:
1