Seat otkrio devet imena za svoj novi SUV

Seat otkrio devet imena za svoj novi SUV

Podsjetimo, Seat je pozvao javnost da mu pomogne u izboru naziva za njegov novi veliki SUV koji će se u ponudi ovog proizvođača smjestiti iznad Atece, dakle na sam njen vrh. Uz hashtag #SEATseekingName ljubitelji Seata su mogli davati svoje prijedloge do 22. srpnja, a sada su iz Seata objavili imena devet polufinalista.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, abecednim redom, predložena imena koja su se najviše svidjeli Španjolcima su: Abrera, Alboran, Aran, Aranda, Avila, Donosti, Tarifa, Tarraco i Teide. U Seatu su ih izabrali između više od deset tisuća prijedloga od strane preko 130.000 ljudi iz 106 zemalja, a na temelju unaprijed zadanih odrednica.

Tako je predloženi naziv morao predstavljati neki geografski pojam iz Španjolske poput Ibize, Atece i sl. Druga odrednica je da predloženo ime mora biti u skladu s “vrijednostima marke i karakteristikama proizvoda”, treća da je konkretni naziv lako izgovorljiv na različitim jezicima, a četvrta dakako ona pravna da je riječ o nazivu čija je upotreba dopuštena.

Seat će sada eliminirati dodatnih šest imena, a tri će finalista biti objavljena 12. rujna u Frankfurtu. Nakon toga će do 25.rujna biti omogućeno glasovanje za konačnog pobjednika. Objava rezultata izbora je planirana za 15. listopad.

YouTube MP3 - Hotmail
1