Seat – novi model svakih šest mjeseci i EV autonomije 500 km

Seat – novi model svakih šest mjeseci i EV autonomije 500 km

Tijekom svoje godišnje press konferencije Seat je detaljnije predstavio svoj plan revitalizacije ponude koji predviđa lansiranje novog modela svakih šest mjeseci te lansiranje električno pokretanog modela koji bi na tržište trebao stići tijekom 2020, a svojim će kupcima ponuditi autonomiju od oko 500 km.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj električni automobil će se temeljiti na platformi MEB koju će koristiti i VW-ova linija I.D, a navodno će, ako je vjerovati ranijim izvještajima, nositi oznaku Born, Born-E ili E-Born. Očekuje se automobil kompaktnih dimenzija čija bi ponuda prostora unutar putničke kabine, zahvaljujući električnom pogonu i drugim rješenjima, trebala biti veća od one u Leonu.

Ukratko, seatov električni model bi trebao biti rebrandirani I.D. hatchback, a sukladno tome cijena bi navodno trebala odgovarati onoj solidno opremljenog dizelskog Golfa, jer je tako još ranije najavljeno i za sam I.D.

Prije dolaska električnog Seata Španjolci će tržištu ponuditi modela Cupra Ateca te Seat Tarraco. Točnije, oba će se na tržištu pojaviti prije kraja ove godine, a tijekom iduće će im se pridružiti novi Leon koji će biti dostupan u dvije karoserijske izvedbe, kao hatchback s petorim vratima te karavanski ST. Novi Leon će dobiti i PHEV verziju (2020.) s električnom autonomijom od oko 50 km.

Najavljen je i dolazak novog crossovera (CUV – Crossover Utility Vehicle), no za sada nema nikakvih konkretnijih službenih informacija o njemu.

Na kraju dodajmo kako je prošla godina bila vrlo uspješna za Seat koji je u njoj bio “jedan od najbrže rastućih proizvođača na europskim tržištima.” Seat je ukupno isporučio 468.400 vozila, a 2017. je druga godina zaredom u kojoj su ostvareni pozitivni rezultati. Podsjetimo, od 2008. pa sve do 2015. koja je završena na “pozitivnoj nuli” Seat je poslovao s gubitkom.

Podijeli:
1