Seat najavio svoj novi veliki SUV Tarraco

Seat najavio svoj novi veliki SUV Tarraco

Seat je objavio video zapis i set fotografija svog novog modela, odnosno velikog SUV-a sa sedam sjedala koji će nositi naziv Tarraco i čija će premijera biti održana 18. rujna. Tarraco je u osnovi seatov Tiguan Allspace, odnosno Kodiaq, što znači da će se u ponudi ove španjolske marke smjestiti iznad modela Ateca.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema dostupnim fotografijama i priloženom video zapisu čini se kako će se ovaj seatov novitet odlikovati nešto dinamičnijim dizajnom, a vidi se i da su tražnja LED svjetla međusobno povezana što je svakako trenutno trend u auto industriji. Također, saznajemo da će obujam prtljažnika, sa spuštenim trećim redom sjedala, iznositi 760 l.

Iz Seata su pohvalili i vozna svojstva ovog automobila, posebno kada je riječ o off-road terenima. Konkretnije, Tarraco će moći svladavati nizbrdice do 70% nagiba na kojima će moći i sam kočiti. Taođer, bit će opremljen s novim sustavima pomoći vozaču, od kojih će jedan biti Rollover Assist, a vozačima će biti ponuđen izbornik sa šest načina rada pogonskog sklopa ovisno o podlozi i sl. Također, tu je i prilagodljivi ovjes.

Ponuda motora bi trebala biti preuzeta od rođaka iz grupacije, odnosno kupcima će na izboru stajati 1,4 i 2,0-litreni benzinci te 2,0-litreni TDI, a svi dostupni u nekoliko izvedbi različite snage. Ove će motore biti moguće upariti s ručnim te automatskim DSG mjenjačima s dvije spojke, a kupcima će dakako biti dostupan i pogon na sva četiri kotača.

Kako smo na početko već rekli službena premijera ovog automobila će se održati 18-og ovog mjeseca, a početak prodaje možemo očekivati do kraja ove, odnosno početkom iduće godine.

Podijeli:
1