Seat najavio svoj novi SUV – Tarracao

Seat najavio svoj novi SUV – Tarracao

Seat je čini se u potpunosti priveo kraju razvoj svog novog SUV-a srednje veličine, odnosno model Tarracao. Naime, španjolska je marka objavila nove teasere ovog automobila čija će službena premijera biti održana 18. rujna.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U sklopu promocije Seat je pozvao deset ljubitelja svojih automobila kojima je dao tzv. sneak peak svog novog modela koji su stigli iz Španjolske, Njemačke, Francuske, Italije i Ujedinjenog Kraljevstva, a oni su opisali novi SUV kao “elegantan automobil”, koji je “veći nego što su očekivali” te vozilo koja će “zadovoljiti sve njihove svakodnevne potrebe.”

Za sada znamo da će se Tarracao temeljiti na platformi MQB te da će imati tri reda sjedala, odnosno da će se u njega moći smjestiti sedmoro putnika. Svojim dimenzijama bi trebao biti veći od modela Arona i Ateca, odnosno sličan škodinom Kodiaqu. Dizajnom bi dakao trebao biti prepoznatljiv seatov automobil, kako izvana tako i iznutra.

Pokretat će ga poznata VW-ova benzinska TSI i dizelska TDI motorizacija obujma između 1,4 i 2,0 litre, a kasnije bi trebala stići i elektrificirana hibridna izvedba. Prodaja ovog automobila će na većini europskih tržišta započeti prije kraja ove godine.

Podijeli:
1