Seat najavio svoj novi SUV – Tarracao

Seat najavio svoj novi SUV – Tarracao

Seat je čini se u potpunosti priveo kraju razvoj svog novog SUV-a srednje veličine, odnosno model Tarracao. Naime, španjolska je marka objavila nove teasere ovog automobila čija će službena premijera biti održana 18. rujna.

U sklopu promocije Seat je pozvao deset ljubitelja svojih automobila kojima je dao tzv. sneak peak svog novog modela koji su stigli iz Španjolske, Njemačke, Francuske, Italije i Ujedinjenog Kraljevstva, a oni su opisali novi SUV kao “elegantan automobil”, koji je “veći nego što su očekivali” te vozilo koja će “zadovoljiti sve njihove svakodnevne potrebe.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada znamo da će se Tarracao temeljiti na platformi MQB te da će imati tri reda sjedala, odnosno da će se u njega moći smjestiti sedmoro putnika. Svojim dimenzijama bi trebao biti veći od modela Arona i Ateca, odnosno sličan škodinom Kodiaqu. Dizajnom bi dakao trebao biti prepoznatljiv seatov automobil, kako izvana tako i iznutra.

Pokretat će ga poznata VW-ova benzinska TSI i dizelska TDI motorizacija obujma između 1,4 i 2,0 litre, a kasnije bi trebala stići i elektrificirana hibridna izvedba. Prodaja ovog automobila će na većini europskih tržišta započeti prije kraja ove godine.

Podijeli:
1