Seat najavio novi veći SUV

Seat najavio novi veći SUV

Španjolski proizvođač u volkswagenovom vlasništvu je službeno potvrdio kako će u skoroj budućnosti proširiti svoju SUV/crossover ponudu s još jednim modelom. Točnije, nakon već pristiglog modela Ateca i očekivanog skorog dolaska manje Arone (do kraja ove godine), Seat će tijekom sljedeće godine na tržište lansirati još jedan SUV.

Za sada je potvrđeno da će ovaj model zasjesti na sam vrh seatove ponude iznad Atece te će kupcima biti ponuđene verzije s pet i sedam sjedala. Također, seatov šef je rekao da će se novi automobil razviti i dizajnirati u Barceloni, dok će se proizvodnja povjeriti volkswagenovim pogonima u Wolfsburgu. Ime mu nije poznato, no navodno će biti nazvan prema jednom španjolskom gradu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, ovaj će se automobil temeljiti na volkswagenovoj MQB A2 platformi i u osnovi biti seatova verzija škodinog Kodiaqa. Može se očekivati uobičajena ponuda 4-cilindričnih TSI i TDI motora, a kupcima će kao opcija biti dostupni i pogon na sva četiri kotača te DSG automatski mjenjači s dvije spojke.

Na kraju dodajmo da je iz Seata stigla i vijest kako je prošlu godini ovaj španjolski proizvođač završio s operativnom dobiti od 13 milijuna Eura što je najbolji rezultat u seatovoj povijesti.

Podijeli:
1