Seat najavio novi veći SUV

Seat najavio novi veći SUV

Španjolski proizvođač u volkswagenovom vlasništvu je službeno potvrdio kako će u skoroj budućnosti proširiti svoju SUV/crossover ponudu s još jednim modelom. Točnije, nakon već pristiglog modela Ateca i očekivanog skorog dolaska manje Arone (do kraja ove godine), Seat će tijekom sljedeće godine na tržište lansirati još jedan SUV.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada je potvrđeno da će ovaj model zasjesti na sam vrh seatove ponude iznad Atece te će kupcima biti ponuđene verzije s pet i sedam sjedala. Također, seatov šef je rekao da će se novi automobil razviti i dizajnirati u Barceloni, dok će se proizvodnja povjeriti volkswagenovim pogonima u Wolfsburgu. Ime mu nije poznato, no navodno će biti nazvan prema jednom španjolskom gradu.

Nadalje, ovaj će se automobil temeljiti na volkswagenovoj MQB A2 platformi i u osnovi biti seatova verzija škodinog Kodiaqa. Može se očekivati uobičajena ponuda 4-cilindričnih TSI i TDI motora, a kupcima će kao opcija biti dostupni i pogon na sva četiri kotača te DSG automatski mjenjači s dvije spojke.

Na kraju dodajmo da je iz Seata stigla i vijest kako je prošlu godini ovaj španjolski proizvođač završio s operativnom dobiti od 13 milijuna Eura što je najbolji rezultat u seatovoj povijesti.

YouTube MP3 - Hotmail
1