Seat najavio električni Mii Electric

Seat najavio električni Mii Electric

Volkswagenovom e-Up!-u i škodinom Citigo-e iV će se uskoro pridružiti i prvi seatov električno pokretani automobil, odnosno Mii Electric. Za razliku od svoje najbliže braće Španjolac još ima najnormalnije ime, a s tehničke strane ne bi trebalo biti značajnijih razlika.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Službena premijera modela Mii Electric će biti održana uskoro u Oslu, europskoj prijestolnici električnih automobila. Riječ je o predstavljanju koje će biti dio seatovog roadshowa Sean on Tour. Prodaja ovog električnog noviteta će krenuti prije kraja ove godine, a knjiga narudžbi za većinu europskih tržišta će se otvoriti u rujnu.

Tehničke specifikacije ovog automobila za sada nisu poznate, no s obzirom da je bliski rođak modelima e-Up! i Citigo-e iV znamo što možemo očekivati. Točnije, električni će motor razvijati snagu od oko 61 kW, odnosno 83 KS te najveći okretni moment od 210 Nm. Tu je i litij-ionska baterija kapaciteta od 36,8 kWh što će vozilu osigurati autonomiju od oko 265 km (WLTP). Za ubrzanje do 100 km/h će biti potrebno oko 12,5 sekundi, dok će najveća brzina biti elektronički ograničena na 130 km/h.

Na kraju dodajmo kako se može očekivati i slična razina opremljenosti kao kod nedavno predstavljene Škode te slične izmjene vanjštine i interijera kako bi se vozilo “uskladilo” sa svojim novim pogonskim sklopom.

Podijeli:
1