Seat Leon Cupra R – najsnažniji cestovni Španjolac

Seat Leon Cupra R – najsnažniji cestovni Španjolac

Seat je pred frankfurtsku premijeru predstavio Cupra R izvedbu svog modela Leon koja će zahvaljujući dodatnom rastu snage postati najsnažniji cestovni model ovog proizvođača do sada. Točnije, nedavno osvježena Cupra razvija snagu od 300 KS, a njen je 2.0 TSI u R izvedba dobio dodatnih 10 KS pa mu snaga sada iznosi 310 KS i odgovara onoj posljednjeg Golfa R.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dok je spomenuti Golf R standardni produkcijski model eon Cupra R će biti proizveden u ograničenoj seriji od 799 primjeraka. Nadalje, imat će pogon samo na prednje kotača i samo će izvedba s ručnim mjenjačem imati 310 KS, dok će kupcima biti dostupna i verzija s automatskim DSG mjenjačem koaj će razvijati snagu od 300 KS.

Kako bi se dodatno razlikovao od ostatka ponude Leon Cupra R će dobiti nove dijelova aero paketa, a ističu se karbonski prednji i stražnji spojler, dorađeni branici, stražnji difuzor, nova kućišta retrovizora i sl. Također, tu su i razni ukrasi, kao i novi naplaci te drugi detalji. Doznajemo i da će određene manje izmjene biti učinjene u unutrašnjosti, a najveća među njima će biti nova sjedala, presvlake i instrumentna ploča.

Kupcima će biti ponuđene standardne boje Midnight crna i Pyrenees siva, kao i opcijska Matte siva. Dakako, ovaj će se model moći pohvaliti novim ispušnim sustavom, dorađenim Brembo kočnicama te unaprjeđenim prilagodljivim ovjesom i DCC (Dynamic Chassis Control) sustavom.

YouTube MP3 - Hotmail
1