Seat lansirao performance brand – Cupra postaje zasebna marka

Seat lansirao performance brand – Cupra postaje zasebna marka

Seat je još jedan u nizu proizvođača koji su odlučili lansirati zasebnu performance marku, a u ovom slučaju riječ je o vrlo jednostavnom izboru, odnosno imenu – Cupra. Na prve cuprine modele nećemo morati dugo čekati s obzirom da će oni biti predstavljeni najkasnije već na ovogodišnjem ženevskom auto salonu početkom sljedećeg mjeseca.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, prije toga Seat će 22. veljače održati poseban event na kojem će predstaviti novu marku, a za vjerovati je da će na njemu nastupiti i spomenuti noviteti. Službeno priopćenje navodi kako je “Cupra uvijek bila sportski izražaj Seata te da je došlo vrijeme da dobije svoju dušu, svoj DNA i svoj identitet.”

Trenutno je na tržištu pristupna samo Cupra izvedba modela Leon, no na Ženevi će joj se pridružiti Ateca, a oba će modela pokretati 2,0-litreni TSI motori snage 300 KS. Nadalje, ponuda bi trebala biti proširena coupe SUV-om koji bi na tržište trebao stići 2020, a prema posljednjim saznanjima ne treba očekivati Ibizu u ovom izdanju zbog navodno premalog interesa za takvim automobilima u ovom segmentu.

Uskoro više, a na kraju još dodajmo kako se na priloženim slikama te u video zapisu može vidjeti logo marke Cupra.

Podijeli:
1