Seat lansirao performance brand – Cupra postaje zasebna marka

Seat lansirao performance brand – Cupra postaje zasebna marka

Seat je još jedan u nizu proizvođača koji su odlučili lansirati zasebnu performance marku, a u ovom slučaju riječ je o vrlo jednostavnom izboru, odnosno imenu – Cupra. Na prve cuprine modele nećemo morati dugo čekati s obzirom da će oni biti predstavljeni najkasnije već na ovogodišnjem ženevskom auto salonu početkom sljedećeg mjeseca.

Naime, prije toga Seat će 22. veljače održati poseban event na kojem će predstaviti novu marku, a za vjerovati je da će na njemu nastupiti i spomenuti noviteti. Službeno priopćenje navodi kako je “Cupra uvijek bila sportski izražaj Seata te da je došlo vrijeme da dobije svoju dušu, svoj DNA i svoj identitet.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Trenutno je na tržištu pristupna samo Cupra izvedba modela Leon, no na Ženevi će joj se pridružiti Ateca, a oba će modela pokretati 2,0-litreni TSI motori snage 300 KS. Nadalje, ponuda bi trebala biti proširena coupe SUV-om koji bi na tržište trebao stići 2020, a prema posljednjim saznanjima ne treba očekivati Ibizu u ovom izdanju zbog navodno premalog interesa za takvim automobilima u ovom segmentu.

Uskoro više, a na kraju još dodajmo kako se na priloženim slikama te u video zapisu može vidjeti logo marke Cupra.

Podijeli:
1