Sada znamo i kada stiže Golf GTI

Sada znamo i kada stiže Golf GTI

Volkswagen predstavlja osmu generaciju legendarnog modela na Salonu automobila u Ženevi koji se održava od 5. do 15. ožujka. Na tržište dolazi čist, inteligentan i suveren vrhunski sportski automobil digitalnog doba – tim riječima iz VW-a potiču nestrpljenje ljubitelja kultnog modela

Tajna uspjeha Golfa GTI je u tome da je njegov DNK do danas je ostao nepromijenjen – jasan dizajn, prednji pogon, agilan vozni postroj, benzinski motor s visokim brojem okretaja te karakteristični elementi poput crvene trake u rešetci hladnjaka. Nadograđujući na ove prepoznatljive elemente u 2020. godini Volkswagen je digitalizirao i umrežio novi Golf GTI te ga tako donio u budućnost. Osma generacija Golfa GTI bit će premijerno predstavljena na Salonu automobila u Ženevi koji se održava od 5. do 15. ožujka.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nove tehnologije, isti DNK

Novi Golf GTI jedan je od prvih kompaktnih sportskih automobila koji komunicira s drugim vozilima putem tehnologije Car2X kako bi podigao sigurnost na novu razinu. Golf GTI prvi je sportski automobil u svojoj klasi koji se može voziti sa sustavom pomoći vozaču čak do brzine od 210 km / h – zahvaljujući sustavu Travel Assist.

Ovo je prva generacija Golfa GTI koja će imati potpuno digitalizirani izgled elemenata korisničkog sučelja i onih za rukovanje u unutrašnjosti. Razvoj snage GTI turbomotora, uvjeravaju iz Volkswagena, nadmašit će očekivanja. Isto vrijedi i za vozni postroj koji vozač može precizno namjestiti u kombinaciji s novom generacijom DCC-a (adaptivna dinamička regulacija šasije).

Otkrili samo “lice”

Nije se, međutim, promijenila ergonomija serijskih sportskih sjedala koja su, naravno, ponovno presvučena tkaninom kariranog uzorka. Novi kompaktni sportski automobil iz obitelji Golfa GTI svoj će prvi javni nastup imati u Ženevi kroz desetak dana. Za sada su iz njemačke kompanije odlučili s javnošću podijeliti tek službenu najavnu sliku prednje maske novog GTI-ja, a za ostalo ćemo očito morati još malo pričekati.

YouTube MP3 - Hotmail
1