Sada i službeno: Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Sada i službeno: Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Nakon što su se prije nekoliko dana internetom proširile prve fotografije novog luksuzne verzije G klase, sada je Mercedes-Maybach i službeno predstavio izvedbu G650 Landaulet koja će ustvari biti i pozdravna izvedba trenutne generacije ovog automobila. Također, ovo je peti model revitaliziranog Maybacha te prvi SUV luksuzne mercedesove marke.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

G 650 Landaulet će biti proizveden u svega 99 primjeraka, a svaki će predstavljati neprikosnovenu kombinaciju off-road sposobnosti i vrhunskog luksuza. Također, tu je AMG-ov 6,0-litreni V12 bi-turbo snage od 630 KS i najvećeg okretnog momenta od 1000 Nm.

Kada smo već spomenuli off-road sposobnosti recimo kako će ovaj automobil biti opremljen gumama dimenzija 325/55 R22, diferencijalima s mogućnošću zaključavanja i reduktorom, a visina podnice iznosi velikih 450 mm. Pogon je dakako na sva četiri kotača.

Kao što mu i samo ime govori, G 650 Landaulet je opremljen platnenim i električno sklopivim krovom nad dva stražnja i odvojena masažna sjedala preuzeta iz S klase. Za dodatni luksuz i privatnost stražnji je dio moguće odvojiti od prednjeg dijela kabine, međuosovinski je razmak produljen za 578 mm za dodatni prostor otraga, a oprema je dakako vrlo bogata i raznovrsna. Dovoljno je primjerice reći kako je ovo vozilo opremljeno grijanim i hlađenim držačima čaša.

Razne su mogućnosti personalizacije, a sam automobil će biti dostupan u kombinaciji sa četiri boje karoserije i tri boje krova. Službena premijera je zakazana za ženevski salon u ožujku, a prve isporuke bi trebale uslijediti ove jeseni. Za vjerovati je kako je određeni broj primjeraka već našao svoje kupce, iako će se cijena navodno kretati oko pola milijuna Eura.

YouTube MP3 - Hotmail
1