Sada i službeno: Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Sada i službeno: Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Nakon što su se prije nekoliko dana internetom proširile prve fotografije novog luksuzne verzije G klase, sada je Mercedes-Maybach i službeno predstavio izvedbu G650 Landaulet koja će ustvari biti i pozdravna izvedba trenutne generacije ovog automobila. Također, ovo je peti model revitaliziranog Maybacha te prvi SUV luksuzne mercedesove marke.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

G 650 Landaulet će biti proizveden u svega 99 primjeraka, a svaki će predstavljati neprikosnovenu kombinaciju off-road sposobnosti i vrhunskog luksuza. Također, tu je AMG-ov 6,0-litreni V12 bi-turbo snage od 630 KS i najvećeg okretnog momenta od 1000 Nm.

Kada smo već spomenuli off-road sposobnosti recimo kako će ovaj automobil biti opremljen gumama dimenzija 325/55 R22, diferencijalima s mogućnošću zaključavanja i reduktorom, a visina podnice iznosi velikih 450 mm. Pogon je dakako na sva četiri kotača.

Kao što mu i samo ime govori, G 650 Landaulet je opremljen platnenim i električno sklopivim krovom nad dva stražnja i odvojena masažna sjedala preuzeta iz S klase. Za dodatni luksuz i privatnost stražnji je dio moguće odvojiti od prednjeg dijela kabine, međuosovinski je razmak produljen za 578 mm za dodatni prostor otraga, a oprema je dakako vrlo bogata i raznovrsna. Dovoljno je primjerice reći kako je ovo vozilo opremljeno grijanim i hlađenim držačima čaša.

Razne su mogućnosti personalizacije, a sam automobil će biti dostupan u kombinaciji sa četiri boje karoserije i tri boje krova. Službena premijera je zakazana za ženevski salon u ožujku, a prve isporuke bi trebale uslijediti ove jeseni. Za vjerovati je kako je određeni broj primjeraka već našao svoje kupce, iako će se cijena navodno kretati oko pola milijuna Eura.

Podijeli:
1