Ruska Volga bi se mogla vratiti na tržište

Ruska Volga bi se mogla vratiti na tržište

Jednom vrlo poznata i u istočnom svijetu navodno vrlo cijenjena Volga, dio Grupe GAZ, je svoju slavu prvenstveno mogla zahvaliti svojim tada luksuznim limuzinama. Posljednje vozilo koje se na tržištu našlo pod volginom značkom je bio model Siber, odnosno rebrandirani Chrysler Sebring za rusko tržište, čija je proizvodnja prestala 2010.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

No, čini se kako se razmatra povratak ove marke na tržište, prvenstveno ono rusko, a potom možda i šire. Točnije, šef GAZ-ovog vlasnika, odnosno Russian Machines Corporation, Siegfried Wolf je rekao da bi se Volga uskoro mogla vratiti, no u jednom sasvim drugom segmentu. Konkretnije, umjeto limuzina i karavana, Volga bi ubuduće mogla proizvoditi laka komercijalna vozila.

Wolf je potencijalni budući volgin model usporedio s volkswagenovim Caddyjem, a razlog za ovakav potez Wolf vidi u činjenici da Volga uživa reputaciju “pouzdanih i izdržljivih vozila prikladne cijene” te da su upravo to kvalitete kakve kupci komercijalnih vozila traže. Drugim riječima, Wolf drži da su upravo ovakvi automobili dobar prvi korak u revitalizaciji Volge.

Konačna odluka navodno još uvijek nije donijeta, no to bi se trebalo dogoditi uskoro.

Podijeli:
1