Rusi od Lade napravili neobičnu “Mad Max” trokolicu

Rusi od Lade napravili neobičnu “Mad Max” trokolicu

Umjesto običnih automobilskih kotača na stražnju su osovinu Lade Rusi s kanala Garage 54 montirali oveći traktorski kotač i potom tako prerađenog oldtimera testirali u zimskim uvjetima

Naši stari znanci, Rusi s YouTube kanala Garage 54, nastavljaju sa svojim ludim preradama Lade Classic, stare preko 30 godina. Ovoga puta palo im je na pamet od kultnog ruskog automobila napraviti trokolicu, ali ne bilo kakvu. Na stražnju će, pogonsku, osovinu, montirati veliki traktorski kotač. Na njemu će biti guma s čavlima, za surove zimske uvjete, ali i za poboljšanje “gripa”. Dakako, sve ovo, od prerade pogona pa do opremanja gume s čavlima (zapravo, klasičnim krovnim vijcima) ova je ekipa odradila u vlastitoj garaži i sve zabilježila kamerama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nakon što su u prtljažniku Lade napravili dovoljno mjesta za smještanje predimenzioniranog pogonskog kotača, morali su dodatno učvrstiti šasiju kako bi izdržala ovu modifikaciju. Bilo je tu još posla oko prilagodbe, ali na kraju je Lada u ovoj “Mad Max” izvedbi uspjela izaći na probnu vožnju.

Prvi dojmovi kažu kako je vožnja udobna, stražnji kraj Lade “pliva” kao da je riječ o brodu, no dobro prianja uz cestu, čak i po snijegu i ledu. To što je cijeli automobil nagnut prema naprijed, što zahtijeva značajan napor pri skretanju i što ne ide brže od 20-ak km/h, Ruse ne smeta – oni su dobro zabavili i sebe i nekoliko desetaka tisuća pretplatnika na svojem YouTube kanalu.

1