Rus izradio Batmobil, policija mu ga zaplijenila

Rus izradio Batmobil, policija mu ga zaplijenila

Iz Rusije, već po običaju, stižu pomalo bizarne priče iz prometa. Ovoga puta snimka prikazuje akciju moskovske policije koja je iz prometa uklonila ilegalno u kućnoj radinosti sklepani Batmobil. Na stranu činjenicu da vozilo nije legalno, prilično je impresivno

Rusko Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je o akciji prometne inspekcije u Moskvi koja je uhvatila 32-godišnjaka u ilegalnoj vožnji ulicama tog grada – u improviziranom Batmobilu. Događaj se zbio 22. veljače, a jedan je prolaznik sve zabilježio kamerom i objavio na društvenim mrežama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj Batmobil iz kućne radinosti nastao je u privatnoj radionici, nije ni na koji način registriran kod nadležnih tijela, nema ateste ni potrebne dozvole, te kao takav ne smije se naći na javnim prometnicama. Dodatno, mjerenjem je utvrđeno da dimenzijama premašuje dozvoljene gabarite za osobna vozila. Policija ga je stoga isključila iz prometa i zaplijenila, te odvukla na svoje parkiralište.

Vozaču su izrečene tri prekršajne kazne, a morat će platiti i troškove vučne službe od nešto više od 5.000 kuna u protuvrijednosti, kao i ležarinu za čuvanje Batmobila na policijskom deponiju do okončanja sudskih postupaka.

Ovaj impresivni šest metara dugački Batmobil već se ranije spominjao u medijima – u listopadu prošle godine netko ga je prodavao na jednom ruskom oglasniku za 55 milijuna rubalja (nešto preko 5,7 milijuna kuna). Izrađen je po uzoru na model koji se pojavio u filmu “Batman v Superman: Dawn of Justice”. Tada je u opisu stajalo da je riječ o oklopljenom vozilu opremljenom termovizijskom kamerom, kamerom za noćnu vožnju, laserskim nišanom i replikom strojnice koja može čak i proizvoditi zvukove ispaljivanja rafala.

1