Rolls-Royceova skulptura Spirit Of Ecstasy dobiva aerodinamičniji dizajn

Rolls-Royceova skulptura Spirit Of Ecstasy dobiva aerodinamičniji dizajn

Prepoznatljivi simbol na haubi svakog Rolls-Roycea bit će blago redizajniran kako bi se bolje uklopio u novu eru električnih automobila, kako izgledom tako i aerodinamikom

Elektrifikacija koja je proteklih godina snažno ušla u svijet automobilskih pogona zahvatila je sva područja autoindustrije, pa tako i – dizajn amblema koji se nalaze na haubi luksuznih automobila Rolls-Roycea. Njihova skulptura Spirit of Ecstasy (ili, kako je neki nazivaju, Flying Lady) već više od jednoga stoljeća ponosno se ističe kao možda i najprepoznatljiviji simbol britanske marke, a generacije ljubitelja automobila pamte nekoliko njezinih inačica.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iskorak u EV budućnost

S novom erom, najavljeno je iz ove kompanije, stiže i nova skulptura. Rolls-Royce će svoj simbol modernizirati i načiniti nekoliko stilističkih preinaka, kako bi i sama bila u skladu s aerodinamikom novog modela Rolls-Royce Spectre.

Rolls-Royce će, naime, nakon 2030. godine proizvoditi isključivo električne automobile, a prvi od njih, pod nazivom Spectre, na tržište će stići krajem 2023. godine. Kao i svi električni automobili, morat će biti aerodinamičniji kako bi postigao bolji doseg s jednim punjenjem baterije, pa je bilo neizbježno da se “face liftingu” podvrgne i kultna figurica na haubi.

“Leteća dama” će, dakle, u budućnosti biti u polučučnju, s jednom nogom ispruženom u iskorak, što, prema riječima dizajnera, simbolizira napredak. Zbog takvog će položaja tijela figurica biti ukupno niža za oko 1,72 centimetra (ukupna nova visina iznosit će 8,25 cm). Rašireni plašt, koji se poneka naziva i krilima, također je redizajniran, izdužen i zaobljen, pa Spirit of Ecstasy tako sada predstavlja “pravu boginju koja klizi u budućnost”, pojasnili su iz Rolls-Roycea.

YouTube MP3 - Hotmail
1