Rolls-Royce također želi električno pokretani model

Rolls-Royce također želi električno pokretani model

Još se jedan proizvođač automobila pozitivno izjasnio o električnim automobilima. Ovaj put je riječ o luksuznom Roll-Royceu iz kojeg je stigla vijest kako su električno pokretani modeli “neizbježni”, no u slučaju ove marke na njih ćemo pričekati još koju godinu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, dolazak električnog Rolls-Royce će ovisiti o potražnji, a čini se kako će Britance na elektrifikaciju ponude prvenstveno prisiliti kinesko tržište na kojem su sve traženiji luksuzni modeli te električni pogoni. U Rolls-Royceu za sada smatraju kako trenutno dostupna tehnologija još uvijek ne udovoljava njihovim standardima, no za vjerovati je da će se to u skoroj budućnosti daljnjim razvojem promijeniti.

Ova vijest stiže od Stefana Jurascheka, inače šefa Grupe BMW za električne pogone, koji je rekao i da prisutnost marke na kineskom tržištu jednostavno podrazumijeva elektrifikaciju ponude. Dodao je i da konačna odluka još uvijek nije donijeta, no ranije je i rollsov šef Torsten Müller-Ötvös potvrdio da je elektrifikacija “put prema naprijed.”

Trenutna tehnologija bi automobilu poput Phantoma omogućila električnu autonomiju od oko 200 km, a Rolls-Royce želi imati dostupnih oko 500 km prije nego što kupcima ponudi jednu ovako pokretanu izvedbu nekog svog automobila.

Na kraju još dodajmo kako se ne treba nadati hibridnim rollsroycevima kao među koraku prema potpunoj elektrifikaciji s obzirom da potražnje za njima navodno uopće nema pa u Roll-Royceu vjeruju kako se isplati pričekati usavršavanje električnih pogona.

Podijeli:
1