Rolls-Royce Phantom kao poklon nogometašima Saudijske Arabije

Rolls-Royce Phantom kao poklon nogometašima Saudijske Arabije

Reprezentacija Saudijske Arabije pobijedila je na Svjetskom nogometnom prvenstvu daleko moćniju i favoriziranu Argentinu, a saudijski princ odlučio ih je za to bogato nagraditi – automobilima

Već u prvom tjednu Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru vidjeli smo jedno od najvećih iznenađenja u povijesti svjetskih prvenstava. Reprezentacija Saudijske Arabije “okrenula” je rezultat protiv Argentine i, nakon Messijevog uspješno izvedenog jedanaesterca, do kraja utakmice postigla dva pogotka te pobijedila 2:1. Slavlju u Saudijskoj Arabiji nije bilo kraja, naredni dan odmah je službeno proglašen praznikom u cijeloj zemlji, a sada se doznalo i kako će reprezentativci za pobjedu nad jednim od favorita prvenstva biti i nagrađeni.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Saudijski mediji pišu da je princ Mohammed bin Salman, najistaknutiji predstavnik kraljevske obitelji i premijer te zemlje, odlučio svakom od reprezentativaca pokloniti vrlo vrijedan automobil – Rolls-Royce Phantom. Iz saudijskih vlasti o ovome nema službenih informacija, pa je teško provjeriti ovu informaciju, koja se na prvu možda čini kao lažna vijest. Ipak, prenijeli su je gotovo svi važniji bliskoistočni i svjetski mediji, pa je moguće i da je točna.

Kraljevskoj obitelji i naftom bogatoj zemlji, znamo, ne nedostaje novca, pa tako ovaj ekstravagantni dar za nogometaše ne bi trebao biti velik udar za njihov budžet. Svaki od Phantoma, inače najjeftinijeg novog modela Rolls-Roycea, košta najmanje 450.000 dolara. Jedan je to od najluksuznijih serijskih automobila na svijetu, s V12 motorom snage 563 KS i zapremnine 6,75 litara.

Iako teži čak 2.745 kg, ova limuzina od 0 do 100 km/h ubrzat će za samo 5,4 sekunde. To bi, uz najvišu brzinu od 250 km/h, trebalo biti sasvim dovoljno i najambicioznijim saudijskim “Zelenim sokolovima”.

YouTube MP3 - Hotmail
1