Rolls-Royce najavio novi Phantom

Rolls-Royce najavio novi Phantom

Rolls-Royce će krajem ovog mjeseca, točnije 27. lipnja predstaviti novu, osmu generaciju modela Phantom. Sudeći prema najavnom teaseru čini se da se novi model vizualno neće previše razlikovati od svog prethodnika te će nastaviti s konzervativnijim i upečatljivim dizajnom kako se i očekuje od ove luksuzne britanske marke.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Već je ranije potvrđeno da će se novi Phantom temeljiti na novoj aluminijskoj platformi, odnosno izvedbi BMW-ove platforme CLAR iz serije 7, što će uzrokovati osjetno smanjenje ukupna mase vozila. Također, iz Rolls-Roycea je potvrđeno i da će novi Phantom biti opremljen sustavom upravljanja na sva četiri kotača što bi trebalo uvelike doprinijeti povećanju upravljivosti i smanjenju kruga okretanja ove velike limuzine.

Što se motorizacije tiče kupci mogu očekivati standardni bi-turbo V12, a kasnije će ponuda biti proširena s plug-in hibridnom izvedbom. Oprema će dakako biti bogata, a unutrašnjost će se moći pohvaliti velikom ponudom prostora, vrhunskim materijalima i kakvoćom izrade.

Proizvodnja sedme generacije Phantoma je prestala ranije ove godine, a prve isporuke nove će započeti u prvoj polovici iduće godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1