Rolls-Royce još jednom najavio svoj prvi SUV Cullinan

Rolls-Royce još jednom najavio svoj prvi SUV Cullinan

Britanska marka super luksuznih automobila već dulje vrijeme radi na razvoju svog prvog SUV-a, odnosno crossovera koji će nositi oznaku Cullinan. Kako bi svojim budućim kupcima dokazali da nije riječ samo o gradskom šminkeru objavili su video testnih vožnji po pustinjama Bliskog Istoka, konkretnije u okolici Dubaija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato Cullinan će pokretati 6,75-litreni bi-turbo V12 kojeg će dijeliti s Phantomom, a koji će razvijati snagu od 420 kW, odnosno 570 KS i 900 Nm okretnog momenta te biti uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Slično je i ostalim komponentama i interijerom koji će većinom biti prenijet iz Phantoma.

Službena premijera ovog vozila će se održati kasnije tijekom ove godine, a prve isporuke se očekuju tijekom 2019. Do tada je za očekivati kako će Rolls-Royce s javnosti podijeliti dodatne snimke i i podatke o ovom novitetu.

Na kraju dodajmo i da je Rolls-Royce objavio još jedan teaser modela Cullinan na kojem se ovo vozilo vidi u pozadini servisa na modelu SRH roadster. Radi se o malenom dječjem Rollsu koji se koristi u jednoj britanskoj bolnici (St. Richard Hospital), odnosno na njenom pedijatrijskom odjelu. Točnije, djeca se s ovim automobilčićem sami voze na operaciju što im umanjuje stres pred operativnim zahvatom.

Podijeli:
1