Rolls-Royce još jednom najavio svoj prvi SUV Cullinan

Rolls-Royce još jednom najavio svoj prvi SUV Cullinan

Rolls-Royce će do u četvrtak službeno predstaviti svoj prvi crossover, odnsono SUV model za kojeg je već ranije potvrđeno kako će nositi naziv Cullinan. Ovaj britanski proizvođač luksuznih automobila je do sada objavio samo fotografije primjeraka u potpunosti prekrivenih zaštitnom folijom, a sada je objavljena prva slike “golog” vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, riječ je o stražnjem svjetlu, a moguće je da će do premijere biti objavljeni još neki teaseri. Što se ovdje priložene fotografije tiče čini se kako stražnje svjetlo potvrđuje ranija očekivanja da će na dizajn Culinana veliki utjecaj imati Phantom, odnosno mogu se očekivati snažne linije, vrlo izraženi pojedini elementi vanjštine poput maske motora, svjetla, ispuha i sl.

Stoga Cullinan vjerojatno neće biti najelegantniji SUV na tržištu, ali bi svakako mogao biti jedan od najluksuznijih jer ipak je riječ o Rolls-Royceu. O razini komfora, prostranosti, kvaliteti materijala i izrade te razini opremljenosti nema potrebe trošiti riječi, a više ćemo ionako saznati uskoro. Jedna od potvrđenih novina je Viewing Suit, odnosno pritiskom gumba iz podnice stražnjeg kraja vozila će izaći dva kožom obložena sjedala i maleni stolić.

Phantom će svakako imati i tehnički utjecaj na ovaj novitet. Točnije, Cullinan će od njega posuditi aluminijsku platformu, a pokretat će ga isti 6,75-litreni bi-turbo V12 snage, a očekuje se kako će razvijati snagu od 420 kW, odnosno 570 KS te najvećeg okretnog momenta od 900 Nm. Nadalje, dio pogonskog sklopa će biti i 8-stupanjski automatski mjenjač te posebno razvijeni sustav pogona na sva četiri kotača.

Uskoro više.

Podijeli:
1