Rolls-Royce Cullinan s hibridnim pogonom snage preko 560 KS

Rolls-Royce Cullinan s hibridnim pogonom snage preko 560 KS

Ne samo da je Rolls-Royce lansirao SUV, nego će čini se u taj model ugraditi i hibridni pogon. Točnije, prema posljednjim saznanjima Cullinan bi u skoroj budućnosti trebao dobiti hibridni pogonski sklop koji će biti snažniji i od njegove konvencionalne V12 izvedbe.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretniji podaci o tehničkim karakteristikama i performansama ovog modela za sada nisu poznati, no glasine upućuju da će zaslugom električnog motora snaga i okretni moment ovog pogonskog sklopa biti veći od bi-turbo V12 motora koji razvija snagu od 420 kW, odnosno 571 KS te najveći okretni moment od 850 Nm.

Također, hibridni će model brže ubrzavati do 100 km/h, a vjeruje se kako će najveća brzina i dalje biti elektronički ograničena na 250 km/h.

Na kraju dodajmo da isti izvor navodi kako će Cullinan na tržištu, uz određene dorade, ostati naredih 14 godina, a sasvim je izgledno da mu se priključi i jedan manji SUV koji bi mogao stići za otprilike pet godina. Također, u Rolls-Royceu navodno žele proširiti svoju ponudu s novim modelom iznad Phantoma. Ovaj novitet će se temeljiti na aluminijskoj platformi, imati električni pogonski sklop te iznimno naprednu i bogatu opremu.

1