Robert Downey Jr. voditelj nove dokumentarne serije o automobilima

Robert Downey Jr. voditelj nove dokumentarne serije o automobilima

Nova dokumentarna serija "Downeyjevi auti iz snova" imat će premijeru 22. lipnja na streaming platformi HBO Max, a u jednoj od epizoda slavni holivudski glumac vozit će i Rimčevu Neveru

Robert Downey Jr. veliki je ljubitelj restauracije klasičnih automobila, a ujedno je i posvećen borbi protiv klimatskih promjena. Stoga svoje voljene stare automobile dovodi u budućnost, čineći ih bržima, moćnijima i učinkovitijima, dok im duša ostaje netaknuta – najava je koju su objavili sa streaming servisa HBO Max, povodom ovotjedne premijere nove dokumentarne serije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Downey’s Dream Cars

Serijal “Downeyjevi auti iz snova” (Downey’s Dream Cars) vodit će slavni holivudski glumac, koji je ovim riječima pojasnio što se željelo postići:

“Mi smo ono što vozimo, a s obzirom na to da sam tijekom godina skupio impresivnu kolekciju klasičnih automobila, postao sam olupina koja raspršuje benzin. I licemjer, jer sam osnovao Footprint Coalition 2019. za skaliranje tehnologija koje ublažavaju klimatske promjene. Srećom, pomalo sam i sanjar. Posljednje 3 godine bile su eksperiment pun nade, gdje sam angažirao najbolje i najpametnije umove da procijene, unaprijede, uzdignu i dekarboniziraju ova vozila na način koji pokazuje neograničeni potencijal kreativnog rješavanja problema. Bio je to veliki izazov i prosvjetljujuće putovanje.”

Serija će se, dakle, baviti dekarbonizacijom postojećih klasičnih automobila, a nedavno smo doznali da je prilikom snimanja korišten i jedini hrvatski električni hiperautomobil, Nevera. Mate Rimac se, naime, nakon HBO-ove najave serijala, time pohvalio na svojem Facebooku, podijelivši nekoliko fotografija svojeg automobila i Downeya J. u ulozi voditelja.

Robert Downey Jr. u Neveri / Mate Rimac / Facebook

“Downeyjevi auti iz snova” imat će premijeru 22. lipnja na streaming platformi HBO Max, kada u ponudu dolaze prve dvije epizode. Nakon toga će svakog četvrtka u ponudu dolaziti po dvije nove epizode.

YouTube MP3 - Hotmail
1