Rimac otvorio vrata tvornice na Jankomiru za posjetitelje

Rimac otvorio vrata tvornice na Jankomiru za posjetitelje

Pogonom Rimac Grupe na zagrebačkom Jankomiru sada mogu prošetati svi oni koji su za to spremni platiti, a u vođenoj turi dugoj 90 minuta proći će i kroz sve faze procesa sklapanja Nevere

Mjesto gdje se sklapa najbrži električni hiperautomobil na svijetu nekada je bio trgovački centar na zagrebačkom Jankomiru. Nakon nekoliko godina i ulaganja oko 7 milijuna eura, Rimac Grupa ga je pretvorila u jedan od najnaprednijih proizvodnih pogona u ovom dijelu Europe. Tamo se sklapa njihova Nevera, dovršavaju se šasije za Pininfarina Battistu, ali se i proizvode baterijski sklopovi za vanjske naručitelje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tvornica na Škorpikovoj cesti prijelazno je rješenje, dok ne bude dovršen novi kampus u Kerestincu. No, i nakon preseljenja na novu lokaciju, ovaj će pogon ostati i dalje aktivan, kao centar za proizvodnju komponenata manjih serija i određenih dijelova za Neveru. Ranije ove godine imali smo prilike, s prvom delegacijom hrvatskih medija, posjetiti napredne pogone na Jankomiru i o tome smo objavili foto reportažu.

Posjetite mjesto gdje nastaje Nevera

Sada, prvi puta nakon useljenja na ovu lokaciju, Rimac Grupa je omogućila i rezerviranje privatnih obilazaka. Tura duga 90 minuta, uz stručnog vodiča, posjetiteljima će prikazati izložbeni prostor, radionice u kojima nastaju presvlake, ožičenja, baterije, razne komponente Nevere i ostalih automobila, provest će ih kroz liniju gdje se automobili finalno sklapaju, a vidjet će i lakirnicu te pogon za provjeru kvalitete, kao i mjesto gdje se Nevere isporučuju onim kupcima, koji po njih sami dođu u Zagreb.

Vođene ture omogućene su na hrvatskom i engleskom jeziku, primaju do 25 ljudi, cijena je 30 eura po osobi. Studentske grupe mogu biti organizirane za 10 do 45 sudionika, a cijena posjeta tvornici za studente je 10 eura. Više detalja potražite na stranicama Rimac Automobila.

YouTube MP3 - Hotmail
1