Rimac Nevera na naslovnici Top Geara

Rimac Nevera na naslovnici Top Geara

Jedan od najpoznatijih automobilističkih časopisa na svijetu, Top Gear, na naslovnici svojeg novog broja istaknuo je hrvatski električni hiperautomobil i opisao ga biranim riječima

Ovoga tjedna u prodaji se našao novi broj poznatog britanskog automobilističkog časopisa Top Gear, koji na naslovnici donosi – hrvatski superautomobil, Rimac Neveru. Novinari Top Geara bili su, naime, početkom mjeseca u Hrvatskoj, i među malobrojnima su imali priliku isprobati prve produkcijske modele Nevere. Svoju recenziju, punu pohvala, već su objavili na webu, a sada su je prenijeli i u tiskano izdanje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Već na naslovnici kažu kako je riječ o najbržem automobilu na svijetu, “a to nije Tesla”. Svoj tekst naslovili su “Rimac to the Future”, aludirajući na film “Povratak u budućnost”. I u samoj recenziji pišu da Nevera možda ne proizvodi 1,21 gigavat energije potreban da se Doc Brown sa svojim DeLoreanom vrati kroz vrijeme, ali posjeduje dovoljno snage da već sada uđe u povijesne knjige.

Ovim se uspjehom pohvalio i Mate Rimac, napisavši na Facebooku da je ovime ostvaren još jedan njihov cilj.

“Prvi pravi čisto električni hiperatuomobil je senzacija, kao i kompanija koja ga proizvodi”, piše Top Gear. Rimca uspoređuju s “tehno Paganijem”, koji stavlja naglasak i na umjetnost i na umjetnu inteligenciju. Neveru su, kažu, izradili ljudi koji ne samo da su ispred svih drugih u tehnološkom smisli, nego imaju i istančan osjećaj za hardver. Neveri su dali ukupnu ocjenu 9/10.

YouTube MP3 - Hotmail
1