Rimac još jednom najavio ženevski novitet

Rimac još jednom najavio ženevski novitet

Već smo vas ranije izvještavali o skorašnjoj ženevskoj premijeri novog električnog sportskog automobila iz Sv. Nedjelje. Rimac Automobili su u sklopu najavne kampanje već objavili par teasera, a sada je objavljen i drugi video teaser koji nam otkriva nekoliko novih pojedinosti o ovom novitetu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konačno ime ovog automobila nije još uvijek poznato, no čini se kako će nositi naziv Concept Two, a isti je spomenut i od samog Mate Rimca. Ono što je za sada poznato je to da će ovaj novitet biti snažniji i brži od svog prethodnika, modela Concept One. Štoviše u Rimcu ga opisuju kako vozilo koje će “promijeniti pravila igre.”

Novi video nam dakle otkriva nekoliko pojedinosti vanjskog dizajna, poput svjetala, prednje maske i poklopca, krova te stražnjeg kraja automobila, a posebno se ističe i pomično stražnje krilo kao dio sustava aktivnog aero paketa.

Raniji izvještaji su govorili o tome kako bi ovaj automobil trebao biti napravljen u 100 primjeraka, od kojih proizvođač planira prodati 20 već u prvoj godini proizvodnje, a tijekom sljedećih nekoliko godina, nakon coupea, bi trebali biti predstavljeni i Spider te izvedba za trkaću stazu.

Autonomija bi trebala biti nešto veća od one prethodnika (premda ne značajno), a zanimljivo je i to da bi Concept Two navodno trebao biti opremljen sustavom autonomnog upravljanja četvrte razine. Podsjetimo, za sada su ovo nepotvrđene informacije pa ih treba uzeti s rezervom, no nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

Službena premijera ovog automobila je zakazana za 6. ožujka kada ovogodišnje izdanje ženevskog auto salona otvara svoja vrata.

Podijeli:
1